Van een onzer verslaggever
Willemstad - Het centrum van Willemstad is veranderd in een ‘ghosttown’. Dat stelt voorzitter van Boneco, de vakbond voor kantoor- en winkelpersoneel in de binnenstad, Erwin Koenze. Volgens hem is het tijd dat de regering actie onderneemt.


pundaDe vakbondsman zegt dat de afgelopen twee jaar ruim veertig bedrijven in Punda en Otrobanda de deuren hebben gesloten. ,,Deze ontwikkeling is in eerste instantie langzaam gegaan, maar nu in een versnelling geraakt”, aldus Koenze. ,,Het is geen vijf voor twaalf meer. Het is allang twaalf uur geweest. Als deze economische malaise blijft voortduren, verliezen honderden mensen hun werk, waardoor de koopkracht achteruit gaat en de problemen alleen maar erger worden. Wij houden ons hart vast.”
Er zijn verschillende dingen die de overheid volgens de Boneco-man moet doen. ,,De overheid moet stimuleren dat er meer leven in de brouwerij komt in Willemstad. Het voormalige Curaçao Plaza Hotel moet nieuw leven in geblazen worden, er moet meer te doen zijn op het gebied van uitgaan en de winkels moeten toestemming krijgen om duty free producten te verkopen. Behalve kledingwinkels moet er ook meer aandacht komen voor entertainment en horeca”, zo somt hij op. ,,En het betaald parkeren moet worden afgeschaft.”
Bovendien moet er volgens Koenze werk gemaakt worden van degelijke verbindingen naar het eiland. ,,De bittere waarheid is dat er nu geen goede verbindingen zijn. Insel Air bracht in het verleden veel mensen uit de regio naar Curaçao die hier van alles kwamen kopen. Maar nu het slecht gaat met deze maatschappij, moeten we ons niet meer alleen blindstaren op Insel Air”, gaat de Boneco-voorzitter verder.
Ook pleit hij voor de terugkeer van de Venezolaanse markt aan de Sha Caprilleskade. ,,Wij vinden het niet goed dat de minister de Venezolanen wegjaagt. Die mensen komen hier al meer dan honderd jaar en hebben Curaçao op de kaart gezet. Het is een bezienswaardige plek, net als de Emmabrug. Een historische plek die moet blijven”, zo is Koenze van mening.
Om dit alles na te streven, moet er volgens Boneco allereerst een integraal ontwikkelingsplan komen ten dienste van de stad. ,,Ja, ze zeggen dat daar aan wordt gewerkt, maar dat zijn alleen maar praatjes. Men doet zogenaamd veel, maar er komt niets van terecht”, beweert Koenze. Tijd om de daad bij het woord te voegen, vindt hij.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).