Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Amerikaans-Jamaicaanse film ‘Black Mother’ van Khalik Allah is uitgeroepen tot winnaar van de Yellow Robin Award 2018 van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (Ciffr).


CIFFRDat heeft de organisatie van Ciffr zaterdag bekendgemaakt tijdens de Award Show. ,,Gedurfd en hard, maar ook heel spiritueel, tastbaar en liefdevol”, oordeelden de juryleden Chloe Roddick van Morelia Film Festival, de Curaçaose virtueel artiest en filmmaker Felix de Rooy en directeur van het IFFR-festival in Rotterdam Bero Beyer eensgezind. De winnaar van de Yellow Robin Award ontvangt een geldprijs van 2.500 dollar en mag nog eens 7.500 dollar besteden aan trainingen en workshops in Nederland of Mexico in het kader van talentontwikkeling. ‘Black Mother’ wordt als winnende film vertoond in het Bright Future-programma van het International Film Festival Rotterdam 2019 en tijdens de volgende editie van Morelia International Film Festival in Mexico.
Ciffr is een initiatief van de Curaçaose stichting Fundashon Bon Intenshon. De Yellow Robin-competitie tijdens het festival biedt opkomende, getalenteerde filmmakers uit het Caribische gebied en Latijns-Amerika een platform om hun talent te ontwikkelen en dient als internationale springplank. ‘Black Mother’ werd met vier andere films genomineerd: El Chata (Puerto Rico), Moko Jumbie (Trinidad & Tobago), El Silencio del viento (Puerto Rico) en Hijos de la Sal (Venezuela). De Venezolaanse inzending kreeg van de jury een speciale vermelding als ‘cinematografisch juweeltje dat schittert als de zoutkristallen in de pittoreske zoutvelden van Cumaragues’. 
De prijs voor de beste korte film ging naar ‘Short Drop’ van Maya Cozier uit Trinidad & Tobago. De juryleden Adam Montgomery, programmanager van Sundance Film Festival, Andrea Posthuma van Creative Europe Desk NL en Mirjam Klootwijk van IFFR, waren onder de indruk van de ‘kleurrijke en uitstekende personages die ons meenamen op een dynamische rit door de levendige straten van Port-of-Spain’. De andere genomineerden voor de Caribbean Shorts Award 2018 waren: El hormiguero (Cuba), Sin ayó (Curaçao), Ni los buenos se salvan (Dominicaanse Republiek), Où est le mâle? (Martinique) en Vuelve a mi (Mexico).


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).