Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) is bezig met het schrijven van een mobiliteitsplan waarin aandacht is voor de verkeersproblematiek op Curaçao.

Oplossing CaracasbaaiwegMet betrekking tot de Caracasbaaiweg meldt VVRP-minister Zita Jesus-Leito (PAR), in antwoord op vragen van Statenlid Elsa Rozendal (MAN), dat er nog dit jaar gewerkt wordt aan het verminderen van de toegangswegen tot de Caracasbaaiweg, waarmee de filevorming op deze weg tegengegaan wordt en mensen vooral tijdens de spitsuren niet heel lang in de file hoeven te staan.

Zij legt uit: ,,Er is in 2011 een studie gedaan naar de problematiek van de Caracasbaaiweg en er zijn ook aanbevelingen gedaan om de filevorming op bepaalde punten tegen te gaan.

Deze aanbevelingen zijn niet uitgevoerd, voornamelijk vanwege de Staatkundige Ontmanteling. Als het verminderen van de toegangswegen op de Caracasbaaiweg succesvol is gebleken voor de filevorming op die weg, dan zal deze maatregel ook toegepast worden bij andere drukke wegen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.