Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Studeren aan de Bishop’s University in Quebec, Canada. Dat is sinds donderdag mogelijk voor studenten uit Curaçao dankzij een Memorandum of Understanding (MoU), getekend door premier Eugene Rhuggenaath en Onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé. 


Studeren in CanadaDirecteur Dan Seneker van Bishop’s University in Quebec was voor de ondertekening op Curaçao. ,,Onze universiteit biedt business-opleidingen en beschikt over een faculteit voor kunst en wetenschap. De colleges worden gegeven aan kleine groepen, de sfeer is intiem, studenten krijgen veel persoonlijke aandacht.”
Bishop’s University heeft ongeveer 2.500 studenten; geen grote universiteit, maar wel een die beschikt over faciliteiten voor internationale studenten. ,,Jaarlijks kunnen we ongeveer dertig studenten uit Curaçao accepteren, en mogelijk meer,” zegt  Seneker. ,,Er is geen lotingsproces. Wie zich aanmeldt, kan rekenen op een studieplek.”
Studeren in Canada biedt het voordeel dat studenten naast hun studie betaald werk mogen verrichten, dit in tegenstelling tot veel gebieden in de regio, waar het voor studenten niet mogelijk is een werkvergunning te krijgen. Een studie aan Bishop’s University is ook goedkoper. ,,Het voordeel is ongeveer 2.000 dollar”, zo legt de directeur uit. ,,De studiekosten bedragen iets meer dan 23.000 dollar, in plaats van de ruim 25.000 dollar of meer elders.”
Premier Rhuggenaath en minister Alcalé-Wallé betoonden zich bij de ondertekening van de MoU in Fort Amsterdam, afgelopen donderdag, verheugd over deze uitbreiding van studiemogelijkheden voor de leerlingen in het voortgezet onderwijs op Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).