Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Net nu het in dit hoekje van Scharloo wat schoner en rustiger is, overweegt de overheid om de barkjes uit Venezuela weer toestemming te geven aan te meren aan de Kleine Werf. Geen goed idee, vindt Marcel Dennert, directeur nv Stadsherstel Willemstad. 

Marcel DennertIn ieder geval zou de overheid heel goed na moeten nadenken over een dergelijk besluit. Want Dennert weet uit eigen ervaring wat de bemanning van de boten aantrekt in wat hij noemt ‘een van de couveuses van de binnenstad’. Nv Stadsherstel heeft verschillende panden in eigendom in Scharloo en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de binnenstad. Het stuk bij Kleine Werf is volgens Dennert al jaren een achtergesteld gebied waar de politie nauwelijks controleert, met overlast door chollers en prostituees en een open riolering. ,,Het is een hoekje in de buurt dat extra aandacht vraagt.”
Maar de afgelopen maanden signaleert de directeur van Stadsherstel een positieve verandering. Na de afkondiging van de grensblokkade door president Maduro kwamen er steeds minder boten uit Venezuela. Dennert spreekt van ‘een levensgroot verschil’ met de periode daarvoor. Het baart hem zorgen dat na het opheffen van de blokkade afgelopen weekeinde de overheid de barkjes wil laten aanmeren aan de Kleine Werf, onder andere omdat de Sha Caprileskade in Punda wordt gerenoveerd.  Dennert: ,,Net nu het in dit deel van Scharloo wat schoner en rustiger is en we bezig zijn met serieuze investeerders.”
Als de overheid al beslist om de Kleine Werf als aanmeerplek aan te wijzen voor de barkjes dan moet zij daar goed over nadenken, ook al is het tijdelijk. ,,Dan moet dat gepaard gaan met een intensieve controle en sociale begeleiding. Bovendien zou een termijn moeten worden bepaald”, aldus Dennert.
Gisteren zou in de vergadering van de Raad van Ministers worden besloten welke bestemming de Sha Caprileskade zal krijgen. Minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling (MEO) gaf in gesprek met deze krant aan dat er drie mogelijkheden zijn: of de stands langs de kade worden toegewezen aan lokale ondernemers, of de traditionele drijvende markt komt terug of een combinatie van die twee. Mochten deze week, na het opheffen van het embargo, alweer barkjes de Annabaai binnenvaren, dan zouden die aan de overkant, aan de Kleine Werf, moeten aanmeren, aldus Martina. Gisteren was de MEO-minister niet bereikbaar om te laten weten wat de regering heeft besloten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).