Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Via een obligatielening kunnen geïnteresseerden sinds kort aandelen kopen en dus investeren in het ‘Soho’ van Curaçao, oftewel het Pietermaai Smal District.

Pietermaai Smal naar beursDe obligatielening wordt uitgegeven door het Curaçao Heritage Fund (CHF). Doel is met de emissie 7.400.000 gulden op te halen. 
De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft het fonds toestemming verleend de obligaties aan te bieden aan professionele beleggers op Curaçao en Sint Maarten. De obligaties, met een minimale inleg van 50.000 gulden per stuk en een looptijd van vijf jaar, zullen verhandelbaar zijn op de Dutch Caribbean Securities Exchange (DCSX). De jaarlijkse couponrente van 5 procent wordt per kwartaal uitbetaald.
De organisatie legt uit: ,,Het Curaçao Heritage Fund is een vastgoed beleggingsfonds dat is opgezet door The Curaçao Financial Group. Het biedt professionele beleggers een unieke mogelijkheid om te investeren in het cultureel erfgoed van Curaçao en daarnaast ook om een aantrekkelijk rendement te ontvangen. Investeerders in het CHF kunnen genieten van fiscale voordelen die gelden voor investeringen in vastgoed in het als ‘Unesco Werelderfgoed’ aangeduid gebied. Zo zijn bijvoorbeeld rente-inkomsten vrijgesteld van inkomstenbelasting.”
Sharin Treurniet van het CHF vertelt dat het fonds de investeringsgelden zal aanwenden voor de aankoop van commercieel vastgoed in Pietermaai Smal. Treurniet: ,,Het betreft een mooie mix van hotelsuites, studentenwoningen, horeca en kantoren. Alle panden zijn reeds operationeel, er is geen restauratie nodig. Een andere belangrijke voorwaarde waar het vastgoed aan moet voldoen is dat het goedlopende bedrijven zijn die een positieve cashflow hebben, en direct rendement opleveren. Wij verwachten dat deze emissie goed wordt ontvangen door de markt en rekenen op een succesvolle closing in mei.”  
Ook René Römer van de beurs DCSX is verheugd met de notering. ,,Alhoewel ik als ‘de man van de beurs’ geen reclame mag maken voor een listing zal het duidelijk zijn dat dit soort listings de mogelijkheden voor zowel de belegger als het bedrijfsleven duidelijk maken”, zo stelt hij. Het project is een primeur voor de Curaçaose markt. Robert Bottse van HBN Law, die bij de voorbereiding betrokken was, stelt dan ook: ,,Ik ben ontzettend blij dat we met onze juridische expertise een bijdrage hebben kunnen leveren aan de lancering van het Curaçao Heritage Fund.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.