Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - De nieuwe boten voor de kustwacht op Curaçao zijn gisteren te water gelaten.

kustwacht1

De Kustwacht Caribisch gebied krijgt dit jaar twaalf nieuwe boten in totaal; de vier voor Curaçao zijn op het eiland en worden binnenkort in gebruik genomen. De vaartuigen zijn zogenoemde Metal Sharks van het type Defiant 38. In totaal bedraagt de investering voor de twaalf boten zo’n 4,625 miljoen euro. Deze kosten zullen door alle landen in het Koninkrijk gezamenlijk worden betaald.De Metal Sharks zullen de SuperRhibs vervangen. De nieuwe boten hebben een gesloten cabine, betere stoelen en zijn comfortabeler voor de gebruiker, aldus woordvoerder Roderick Gouverneur eerder tegenover deze krant. ,,De inzittenden worden hierdoor niet nat en het is ook niet koud tijdens de nachtelijke patrouilles.” Foto Bea Moedt


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.