Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De Raad van Ministers buigt zich morgen over de bestemming van de Sha Caprileskade in Punda, de voormalige locatie van de drijvende markt.

kade Dat maakt minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (MAN) tegenover deze krant bekend. ,,Nu het embargo van Venezuela is opgeheven, dient de vraag zich aan of de beslissing van de overheid om de marktplaatsen aan de kade te verhuren aan lokale ondernemers moet worden teruggedraaid, ja dan nee”, zegt Martina. ,,Het nieuwe beleid van de overheid zal morgenochtend door het kabinet tegen het licht worden gehouden.”Inmiddels hebben 450 ingezetenen van Curaçao zich bij het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) gemeld omdat zij graag in aanmerking willen komen voor het huren van een van de stands aan de kade. MEO organiseerde op 22 maart een bijeenkomst in het buurtcentrum Otrobanda, waar geïnteresseerde ondernemers werden geïnformeerd dat verkopers van producten van lokale bodem en van handgemaakte souvenirs zullen worden geselecteerd. ,,We kunnen nu drie dingen doen”, zegt minister Martina. ,,Of de stands worden toegewezen aan lokale ondernemers, of de traditionele drijvende markt komt terug, met als derde optie een combinatie van die twee.” Wanneer de barkjes terug zullen zijn op Curaçao, weet de minister niet. ,,Wat wel vaststaat, is dat er voorlopig geen barkjes aan de Sha Caprileskade kunnen aanmeren, want deze kade wordt momenteel gerenoveerd. Mochten er zich deze week barkjes aandienen, dan zullen deze aan de overkant, aan de Kleine Werf voor Villa Maria, moeten aanmeren. Morgen zal bekend worden of zij weldra terug kunnen naar hun oude plaats, of dat er naar een andere permanente locatie voor de barkjes wordt gezocht.”De minister geeft aan verheugd te zijn over de heropening van de grens met Venezuela, met het vooruitzicht van herstel van de handelsrelatie met het buurland. Volgens Martina kan Curaçao nu weer vrij handeldrijven met Venezuela en hoeft de overheid zich niet te conformeren aan de sancties van de Europese Unie tegen Venezuela. ,,De levering van olie aan Curaçao vond ook tijdens het embargo gewoon doorgang. Ik neem aan dat ons nu niets meer in de weg staat om ook andere producten uit Venezuela te importeren.” Bovendien, zo voegt Martina eraan toe: ,,De Verenigde Naties hebben de internationale gemeenschap onlangs negatief geadviseerd over de sancties tegen Venezuela. Het is daarom te verwachten dat de beperkende maatregelen op korte termijn zullen worden opgeheven.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.