Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Sumusica Curaçao bv heeft het Curaçao Ponton Festival gisteren, op de dag dat het zou beginnen, officieel afgelast.

logoponton

Aanleiding hiervoor was de tegenvallende kaartverkoop en het uitvallen van twee hoofdacts, zo stelde de organisatie gisteren tijdens een persconferentie in het Acoya Curaçao Resort. De organisatie hakte de knoop naar eigen zeggen woensdagavond door, ‘omdat een samenloop van omstandigheden ervoor had gezorgd dat het niet meer financieel verantwoord was om het festival te organiseren’. Voor het driedaagse Curaçao Ponton Festival dat zou plaatsvinden op 5, 6 en 7 april was veel animo, maar er werden te weinig kaarten verkocht, aldus Sumusica Curaçao bv. ,,De krimpende economie heeft duidelijk een negatieve invloed op de bevolking”, concludeerde eigenaar van de bv Gisgard Felida.Tevens beweerde Felida dat twee hoofdacts van de vrijdagavond wegens onvoorziene omstandigheden uitvielen. Woensdag werd al bekendgemaakt dat Ronnie Flex niet meer naar Curaçao zou komen omdat de organisatie niet kon voldoen aan de eisen van zijn management. En nu zou ook Rich Kalash op het laatste moment niet meer op het podium van de Urban Friday kunnen staan. Felida stelde dat de artiest woensdag op Schiphol werd gearresteerd en zijn management daardoor niet kon garanderen dat zijn optreden op het Ponton Festival nog kon doorgaan.In een eigen statement laat het management van Kalash weten niet blij te zijn met deze beschuldigingen. Kalash zou inderdaad zijn aangehouden vanwege een openstaande boete, die hij wegens zijn drukke schema was vergeten te betalen. Maar na tussenkomst van advocaten zou er een regeling zijn getroffen, waardoor hij vrijdagochtend alsnog mocht vertrekken en gewoon op tijd zou zijn voor zijn optreden op Curaçao.Sumusica Curaçao bv belooft dat iedereen die een ticket had voor het festival zijn geld terugkrijgt. De restitutie van het geld zal wel gefaseerd plaatsvinden, zo wordt aangekondigd. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, maakt de organisatie van het Curaçao Ponton Festival volgende week bekend. ,,De organisatie betreurt deze betreurenswaardige samenloop van omstandigheden enorm en biedt haar excuses aan voor het ongemak.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.