In samenwerking met Curaçao Financial Group, Amergeris en DCSX

Van een onzer verslaggeversWillemstad - De Curaçaose onderneming EoM nv geeft een beursgenoteerde obligatielening uit voor in totaal 1,5 miljoen gulden.

 

EoM

Daarvoor is ontheffing verleend door toezichthouder de Centrale Bank CBCS.EoM is een zogeheten ‘spin-off’ van Dynaf Caribbean en begon in het jaar 2000 onder de noemer Energie op Maat nv. In 2012 werd het e-zonebedrijf omgedoopt tot EoM. Met ingang van deze week kunnen beleggers in obligaties investeren die worden uitgegeven door EoM, een lokale onderneming die in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika producten en diensten op het gebied van datacenters levert. De klanten zijn hoofdzakelijk banken, universiteiten en overheidsinstellingen.De emissie van in totaal 1,5 miljoen gulden stelt EoM in staat om haar uitbreidingsplannen sneller en effectiever te realiseren. Vanwege het groeiend aantal datacenters in de regio is er steeds meer vraag naar de producten en diensten van EoM. De onderneming, die HATBK bv van Johannes van der Gulik (60 procent) en MOEDCO bv van Edward van Heyningen (40 procent) als eigenaren heeft, zag de omzet en de winst de afgelopen paar jaar flink stijgen.Arrangeur en ‘bondagent’ The Curaçao Financial Group (CFG) en ‘listing advisor’ Amergeris Global Listing and Exchange Services hebben deze beursgang gezamenlijk voorbereid. Beleggers kunnen investeren in obligaties van 50.000 gulden per stuk met een looptijd van vijf jaar. De jaarlijkse couponrente van 7 procent wordt halfjaarlijks uitbetaald door ‘paying agent’ Vidanova Bank.Om deze obligaties aan het publiek te kunnen aanbieden heeft EoM speciaal toestemming in de vorm van ontheffing gevraagd en gekregen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. Financieel-economisch directeur José Jardim en adjunct-directeur toezicht Shelwyn Salesia van de CBCS gaan ervanuit dat de obligaties worden aangeboden aan professionele marktpartijen die voldoende in staat moeten worden geacht hun onderzoek naar EoM te hebben gedaan.,,Met CFG hebben we een professionele partij gevonden die ons op gecoördineerde wijze toegang verleent tot de Curaçaose kapitaalmarkt én naar ons luistert.” Aldus Van Heyningen, algemeen directeur van EoM. ,,Door te kiezen voor een beursgenoteerde obligatie-uitgifte kunnen wij niet alleen de benodigde fondsen werven, maar laten we zien dat wij een professionele organisatie zijn die op transparante wijze duurzaam wil groeien.” Het bedrag van 1,5 miljoen is bedoeld als werkkapitaal voor de uitbreiding en tevens voor de uitkoop van de meerderheidsaandeelhouders, blijkt uit de stukken.EoM telt op dit moment elf medewerkers, verdeeld over Trinidad en Colombia, terwijl de directeur op Curaçao is gevestigd. Het is de bedoeling om dit jaar, in 2018, met technische assistentie verder uit te groeien naar Jamaica en Puerto Rico.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.