Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Aqualectra heeft gisteren de laatste rekeningen over januari, februari en maart de deur uitgedaan. Die worden naar verwachtingen over twee à drie dagen door C-Post bezorgd.


AqualectraVoor de meeste klanten gaat het om de rekeningen over februari en maart en voor een klein deel ook nog over januari. Volgens woordvoerster Sharo Bikker heeft het nutsbedrijf daarmee de achterstand in de facturering ingehaald. Bikker: ,,Hier en daar zal mogelijk nog wat onduidelijk zijn voor de klant. Wie de afgelopen periode betalingen heeft verricht bijvoorbeeld, zal die pas op de rekening van april terugzien.” 
Het nutsbedrijf raakte in de problemen met het uitschrijven van de rekeningen aan ongeveer 80.000 klanten toen na de overschakeling op een nieuw factureringssysteem bleek dat niet alle oude informatie - de geschiedenis van elke klant - was overgezet door de software van SAP. Het proces werd gestopt en er moesten nieuwe factureren worden gemaakt.
In een persbericht roept Aqualectra haar klanten op om nu ook weer ‘de goede gewoonte’ op te pakken en de water- en elektriciteitsrekening op tijd te betalen. De betaling voor maart moet binnen zijn voor de vervaldatum van de factuur. Bikker adviseerde de consument eerder al om de afgelopen maanden alvast hetzelfde bedrag te betalen als van de laatste rekening, om te voorkomen dat de schuld oploopt. De betalingen zullen worden verrekend met het openstaande bedrag. Maar wie toch in de problemen is geraakt, kan vragen om een afbetalingsregeling. Bikker: ,,We zullen per klant bekijken wat mogelijk is.”
Klanten kunnen bij een van de 200 locaties van Pagafásil of Pagomátiko op het eiland hun rekening voldoen. Betalingen worden ‘in minder dan vijftien minuten’ verrekend op het betreffende accountnummer. Op ‘Mi Kuenta’ is vervolgens binnen een uur te zien wat is betaald en welk bedrag nog open staat.
Wie hulp of meer informatie nodig heeft, kan 24 uur per dag telefonisch contact opnemen even langs gaan bij een van de klantencentra, een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een berichtje achterlaten op de Facebookpagina of www.aqualectra.com. 
Aan de invoering van de geïntegreerde software ging een jaar aan voorbereiding vooraf. Met SAP en een nieuwe geavanceerde infrastructuur voor het meten van het verbruik van water en elektriciteit (AMI) zullen de metingen verbeteren en kunnen voorspellingen worden gedaan over de toekomstige consumptie. Gesjoemel met water en elektriciteit is beter te controleren, aldus Aqualectra in januari dit jaar.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.