Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Met de participatie van 32 leerlingen van verschillende scholen voor voortgezet onderwijs is de ‘Arte di Palabra’ een ‘woordenwedstrijd’ in het Papiaments waar veel belangstelling voor is.

papiaments Daarmee kan met recht gesteld worden dat de liefde voor het Papiaments groot is. De deelnemers vertelden een kort verhaal of droegen een gedicht voor. Premier Eugene Rhuggenaath (PAR) hield afgelopen week bij de Curaçaose finale een openingswoord. Voordat de voordrachten begonnen is aan vijf verschillende organisaties op de drie Papiamentstalige eilanden een prijs uitgereikt, de zogenoemde ‘Tapushi Literario’. Het gaat om organisaties die zich bezighouden met theater in het Papiaments. Op Curaçao won Grupo di Komedia Thalia en Teatro Kadaken, op Aruba was dat Mascaruba en Muchila Creativo en op Bonaire de Bonaire Youth Outreach Foundation.De winnaars op Bonaire en Aruba mogen deze prijs in ontvangst nemen bij de grote finale van Arte di Palabra ABC, die op 14 april op Aruba gehouden wordt.Er zijn afgelopen week ook prijzen uitgereikt aan de tiende haiku-wedstrijd die de naam van Elis Juliana draagt. Verder zijn er zijn vijf scholen geselecteerd die hun vertegenwoordigers het beste aanmoedigden. Dat waren Radulphus College, Skaih, Joseph Civilis vsbo, St. Jozef vsbo en de Gouverneur Lauffer vsbo.De stimuleringsprijs is gegeven aan Alejandra Arvelo Pirela van het Maria Immaculata Lyceum (MIL). Het was de negentiende keer dat Arte di Palabra georganiseerd is en dat is niet mogelijk zonder sponsoren zoals de MCB-bank, het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch gebied, Fundashon pa Planifikashon di Idioma en Kas di Kultura. De activiteit is overigens nog terug te zien op YouTube via de Facebookpagina ‘artedipalabra’. De winnaars op Curaçao zullen op 14 april op Aruba aanwezig zijn bij de grote finale van de ABC-eilanden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).