Van onze redactie

Willemstad - Stichting Dierenhulp is in de maand april genoodzaakt om een aanvraagstop voor de gratis sterilisaties van dieren in te voeren.

sterilisatie,,Vanaf 1 april kunnen geen nieuwe afspraken voor gratis sterilisaties gemaakt worden via de telefoon”, geeft de organisatie aan. Er wordt echter een uitzondering gemaakt voor zwangere honden en katten, waarbij het oordeel van de dierenarts bepaalt of ingegrepen kan worden. ,,Hiervoor kan er alleen op woensdag gebeld worden tussen 8.00 en 12.00 uur op het nummer 5617171. De andere dagen is het telefoonnummer niet bereikbaar.”De stichting geeft aan dat honden en katten wel tegen betaling gesteriliseerd kunnen worden door elke dierenarts. ,,We hebben op dit moment een wachtlijst van ruim 4 maanden. Eigenaren van in totaal meer dan 500 dieren hebben een afspraak voor een sterilisatie gemaakt die ingepland kon worden. Een mooie ontwikkeling. Dankzij alle reclame, mond-tot-mondreclame van vrijwilligers, flyeren enzovoort kennen steeds meer minderbedeelde eigenaren van honden en katten het telefoonnummer van Dierenhulp, en willen zij hun dier gratis laten steriliseren. Een prima ontwikkeling omdat daarmee het besef toeneemt dat dierenleed onacceptabel is”, schrijft de stichting in een uitleg op het besluit. ,,We zouden graag meer sterilisaties per maand inplannen, het aanbod is nog enorm groot, maar hiervoor is extra geld nodig. De dierenartsen kunnen het aan, er is capaciteit voor, maar het geld ontbreekt om meer dan 135 sterilisaties per maand in te kunnen plannen. Stichting Dierenhulp pakt het zwerfdierenprobleem op Curaçao bij de bron aan en helpt het aantal zwerfdieren op het eiland te verminderen door gratis dierensterilisaties voor de bevolking die het zelf niet kan betalen. Dit willen we ook graag benadrukken: de afspraken voor gratis sterilisaties zijn echt alleen voor de eigenaren van honden en katten, die in armoede leven en onderstand hebben. Eigenaren die de kosten zelf kunnen betalen, kunnen een afspraak maken bij elke dierenarts, zonder wachtlijsten.”Via de stichting worden al 8 jaar lang 135 dieren per maand gratis gesteriliseerd, ongeveer 1.600 per jaar. De dierenartsen waarmee samengewerkt wordt, worden door de stichting betaald. De stichting zelf is volledig afhankelijk van giften, donateurs en dierenvrienden. Er is geen subsidie van de overheid of loterij. Daarnaast zijn alle medewerkers van de stichting vrijwilligers. De stichting werkt op het eiland met in totaal 7 vrijwilligers en 3 dierenartspraktijken.Voor donaties kan men geld storten op het MCB-rekeningnummer 220.213.01 ten name van Dierenhulp. Meer informatie over de stichting is te vinden via de website.

www.dierenhulp.nl


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).