Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Marcha Seú vond gisteren plaats. Deelnemers aan de optocht dansten, gehuld in traditionele keurrijke klederdracht en hoofddoeken, door Bándariba om het binnenhalen van de oogst te vieren. Seú (oogstfeest) vindt zijn oorsprong tijdens de slavernij.

seuTegenwoordig worden er verschillende activiteiten rondom het oogstfeest gehouden, waaronder Kantadó Mayó, de verkiezing van de Reina en Wela Seú, Maramentu di Lensu en het hoogtepunt: de Marcha Seú. De optocht van Bándabou vindt op 15 april plaats, begint bij Hòfi Abou en eindigt op het veld van Barber. 
De optocht van gisteren is volgens de politie relatief rustig verlopen. Patrouillerende agenten hebben twee aanhoudingen verricht; één persoon ter hoogte van de pontjesbrug, die niet in het bezit was van de nodige verblijfsdocumenten, en een man op het Brionplein in Otrobanda voor drugsbezit. De politie heeft ook tussenbeide moeten komen bij een ruzie van een echtpaar. Dit gebeurde ter hoogte van het viaduct in Otrobanda. Vier voertuigen die het verkeer ophielden en/of verkeerd geparkeerd stonden, zijn in beslag genomen en afgevoerd naar de opslagplaats van de politie. 
Het Rode Kruis heeft assistentie moeten verlenen aan acht personen die tijdens de optocht onwel zijn geworden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).