Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De politie doet onderzoek naar de aanklacht van een leerling tegen een onderwijzer van de A.E. Goilo School in Julianadorp. Hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en mishandeling.


goiloVolgens Vigilante zou het gaan om een uit Nederland afkomstige leraar, die al zeventien jaar op de Goilo School werkt. Een 11-jarig meisje zou samen met haar moeder aangifte tegen hem hebben gedaan.
Woordvoerder van onderwijsvakbond Sitek, Lio Plantijn, laat desgevraagd aan het Antilliaans Dagblad weten het onderzoek rustig af te wachten. Hij bevestigt dat de desbetreffende leraar lid is van de vakbond, maar gelooft in zijn onschuld. ,,Mijns inziens heeft hij het niet gedaan. Maar laten wij het resultaat van de politie afwachten”, zo luidt Plantijns reactie.
Hoewel de leraar volgens de vakbondsman tot die tijd niet voor de klas staat, betreft het volgens hem geen schorsing. ,,Hij kreeg een zeer algemene brief dat hij, wachtend op het resultaat van het onderzoek, niet naar het werk hoeft te gaan”, legt Plantijn uit.
De Goilo School verwijst bij de vraag om een reactie naar de Dienst Openbare Scholen. Maar verschillende telefoontjes aan dat adres leverden gisteren nog geen antwoorden op. Ook de politie was gisteren niet bereikbaar voor het geven van meer informatie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).