Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Mangusa Hypermarket heeft de voordeligste prijzen en het uitgebreidste assortiment voor producten die in de vastenperiode worden gekocht. 


Mangusa HypermarketDat blijkt uit een onderzoek van Fundashon pa Konsumidó. De consumentenbond heeft in totaal de prijs van 147 producten zoals ingeblikte vis, verse vissoorten en paaseieren bij 22 winkels onderzocht. 
Mangusa Hyper had 45 van de 147 onderzochte producten voor een voordelige prijs. In de categorie Meest voordelig eindigde Mangusa Rio Canario op de tweede plek met 38 producten terwijl Centrum Mahaai als derde eindigde met 21 producten tegen een voordelige prijs.
In de categorie beste assortiment had Mangusa 106 van de 147 onderzochte producten, Centrum Mahaai eindigde met 102 producten op de tweede plaats, Esperamos Supermarket eindigde als derde met een totaal aan 96 producten. 
Tijdens het onderzoek heeft de bond ook grote prijsverschillen voor vis geconstateerd. Een kilo bokking kost bij Mangusa Hyper en Mangusa Rio Canario 20,90, bij Li’s en Queens bedraagt de prijs 34,95, een prijsverschil van 14,05 gulden.  De bond zag ook grote prijsverschillen voor zalmfilets. Mangusa Hyper en Mangusa Rio Canario verkopen een kilo zalmfilet voor 32,95 terwijl Esperamos Supermarket daar 49,95 voor rekent, een prijsverschil van 17,00 gulden. Ook de prijzen van karkó verschillen veel per supermarkt. Bij Centrum Mahaai en Centrum Piskadera betaalt de consument 43,61 voor 1 kilo karkó, Arco Iris rekent 61,50 ervoor, dit is een prijsverschil van 17,89 gulden.
De bond heeft alleen de prijzen en het assortiment onderzocht. Consumenten moeten zelf letten op de kwaliteit van producten en geen genoegen nemen met producten van mindere kwaliteit.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).