Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Statenlid Giselle Mc William (MAN) heeft ‘met lichte spoed’ een centrale commissievergadering aangevraagd met betrekking tot de huidige situatie bij Insel Air.

fokkerinselZo wil ze in ieder geval minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) de kans geven om te vertellen welke stappen worden ondernomen en wat de vooruitzichten zijn met betrekking tot vliegveiligheid van de luchtvaartmaatschappij. Ook heeft ze de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CCAA) en Insel Air gevraagd om hierbij aanwezig te zijn.
Mc William was afgelopen weekend op Sint Maarten en had eigenlijk ook in het toestel moeten zitten die met één motor is teruggekeerd naar het Bovenwindse Eiland. Toevallig was zij van vlucht veranderd en is ze met Winair terug naar Curaçao gevlogen. ,,Het heeft mij ontzettend gegrepen toen ik hoorde wat er was gebeurd met een vliegtuig waar toch ruim vijftig mensen in zaten die een behoorlijke schrik hebben gekregen”, vertelt ze. ,,Natuurlijk, dit kan overal gebeuren. Maar er zijn nu in relatief korte tijd twee vliegtuigen van Insel Air geweest die onderweg technische problemen kregen. Dat baart mij een beetje zorgen.”
Naar eigen zeggen heeft het MAN-fractielid verschillende mensen gesproken die bij de vlucht betrokken waren. Inzittenden en hun naasten die telefonisch of via Facebook lieten weten bezorgd te zijn, maar die tegelijkertijd zeiden Insel Air te willen behouden omdat de luchtvaartmaatschappij hen zo nauw aan het hart ligt.
Als vertegenwoordiger van het volk vindt Mc William het belangrijk om de bezorgde gevoelens kenbaar te maken. ,,En aangezien dit in de portefeuille van Zita Jesus-Leito (VVRP) valt, moet zij haar verantwoordelijkheid nemen en kijken hoe we dit kunnen oplossen”, aldus het Statenlid. ,,Ik wil absoluut niet zeggen dat er te weinig gebeurt. Maar ik wil weten wat er precies aan de hand is en hoe wordt gezorgd voor meer zekerheid en betere veiligheid. Er kan van alles gebeuren, met passagiers en het personeel, maar ook met de naam van Curaçao. Daarom vind ik het belangrijk om hier aandacht voor te krijgen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).