Van een onzer verslaggevers
Willmestad - Twee leden van de Commissie van Wijzen die de aangekondigde ontslagronde bij telecombedrijf UTS moet evalueren, hebben hun werkzaamheden weer ter beschikking gesteld van de regering.


UTSDat heeft de verantwoordelijke minister, Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning, tegenover deze krant verklaard. De commissie bestaat uit de leden Alberto ’Chos’ Romero, Fred Wiel en voorzitter Valdemar Marcha. De bewindsvrouw verklaarde dat er een verschil in opvatting is tussen Wiel, de kandidaat die door vakbond Sitkom is voorgedragen, en de twee andere leden. Zo zou Wiel een diepgaand onderzoek willen naar bijvoorbeeld het beleid van de afgelopen jaren van de overheids-nv. Volgens Jesus-Leito valt dat buiten de taakomschrijving van de commissie. Wiel hecht ook aan integriteit en zaken die niet naar behoren aangepakt zouden zijn. Daarover zei Jesus-Leito dat als er zaken zijn die niet door de beugel kunnen, het dan een kwestie is van aangifte doen bij het Openbaar Ministerie.
De commissie zou eind deze maand verslag uitbrengen. Het werk van de commissie was in vergevorderd stadium, de leden hadden zelfs een draft van hun eindverslag, aldus de bewindsvrouw.
Vakbond Sitkom heeft gisteren met Wiel over de gang van zaken vergaderd. Na afloop verklaarde Sitkom-voorzitter Cedric Isei niet veel vertrouwen te hebben in de twee andere leden van de commissie. Isei stelde dat de twee soms samen met bijvoorbeeld de directie van UTS spraken zonder dat Wiel daarbij aanwezig was. Errol Cova, adviseur van Sitkom, verklaarde dat Wiel terecht het beleid van de afgelopen jaren wil onderzoeken. Dat beleid resulteerde al eerder in gedwongen ontslagen, zo redeneert de vakbond. Sitkom vraagt zich af welke garantie er nu is dat er na deze ontslagronde niet meerdere zullen volgen.
Voorzitter Isei dreigde gisteren even een boekje open te doen over de manier waarop de zaken tot nu toe zijn gelopen. Later kwam Isei daarop terug. Voor vandaag staat een gesprek gepland tussen de vakbond en minister Jesus-Leito. De bewindsvrouw wil dat de commissie haar taak volbrengt. Overheids-nv UTS heeft geen tijd te verliezen, aldus de bewindsvrouw.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).