Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Aqualectra heeft de problemen met de facturering aan klanten opgelost, zo laat de overheids-nv weten.


AqualectraDe problemen ontstonden toen het bedrijf de data van een oud naar een nieuw systeem moest overbrengen. Daardoor waren er problemen met de facturering voor de maanden januari en februari 2018. Klanten hebben facturen over de maand januari gekregen die naar nu blijkt gecorrigeerd moeten worden.
Aqualectra gaat nu nieuwe facturen verzenden voor de maand januari. Klanten die al eerder een factuur voor januari hebben gekregen, moet de rekening als niet-verzonden beschouwen. Voor de administratie telt de tweede en niet de eerste factuur van januari. Betalingen die aan de hand van de eerste factuur voor januari zijn gedaan, worden bij de tweede verrekend.
Op dit moment worden de facturen over de maand februari gemaakt. Huishoudens waar de meterstand voor de periode maart al is opgenomen, ontvangen de nota’s voor de maanden februari en maart tegelijk. Dit is gedaan om de achterstand in de facturering zo snel mogelijk weg te werken.
De rekeningen over de maand januari en februari 2018 kunnen tot en met 15 april worden betaald. Voor maart geldt de uiterste betaaldag die op de factuur staat vermeld. De betaling van facturen via Pagafásil òf Pagomátiko worden sinds kort diezelfde dag nog door Aqualectra verwerkt. Dat komt omdat deze systemen nu op elkaar zijn aangesloten.
Bij de overgang van het oude naar het nieuwe systeem zijn er fouten geslopen bij klanten die geen belasting voor huisvuil en het afval hoeven te betalen. Klanten met een AOV-pensioen zijn vrijgesteld. De belasting is per ongeluk toch op de factuur aan deze klanten in rekening gebracht. Deze fout is hersteld, dat is op de nieuwe factuur te zien.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.