Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Curaçao Beverage Bottling Company (CBBC), lokaal producent van Coca-Cola, bestaat dit jaar 80 jaar.

cola Dit jubileum zal gedurende het hele jaar worden gevierd. Gisteren werd begonnen met de onthulling van een groot jubileumlogo bij de lokale fabriek aan de Kaya Dominico F. ‘Don’ Martina aan de Nieuwe Haven.
Bij het bedrijf zijn ruim 120 personen werkzaam. CBBC begon in 1938 onder leiding van Vic Pinedo en tot op de dag van vandaag blijven zijn nakomelingen leidinggeven aan de onderneming. Andrew Pinedo, assistant managing director: ,,De viering van het 80-jarig bestaan van CBBC en Coca-Cola op Curaçao is een eerbetoon aan ons rijke verleden en een bijdrage aan onze gemeenschap. Wij zijn er trots op dat we de viering zijn begonnen samen met de mensen die zich elke dag inspannen voor de kwaliteit van onze producten. De gemeenschap zal de sensatie van de viering van ons feestjaar niet kunnen ontgaan.”
Op 12 oktober is het zover. Dan bestaat het bedrijf exact acht decennia. CBBC is natuurlijk vooral bekend van een van ’s wereld meest geliefde drankje: Coca-Cola. Maar daarnaast produceert CBBC ook Coca-Cola No Sugar, Coca-Cola Light Taste, Sprite en andere dranken met een lokale smaak zoals Fria, Coco Rico en Criollita. Verder is CBBC ook verantwoordelijk voor de import van onder andere Fuze Ice Tea, Vitamin Water, Powerade, Minute Maid en Dasani water.
Tibor Luckmann is managing director. ,,Duurzaamheid en behoud van onze planeet en natuur zijn zaken waar CBBC grote waarde aan hecht. Op eigen initiatief was CBBC al begonnen met het recyclen van haar water - met het Waste Water Treatment Program - in de fabriek. Al het water dat gebruikt wordt in het productieproces, wordt via moderne systemen geleid naar Hòfi Klein Kwartier waar het afvalwater geschikt wordt gemaakt om het door te sturen naar de binnenstad voor irrigatiedoeleinden.”
CBBC zal dit jaar een belangrijke en naar eigen zeggen grote investering doen in de GreenForce-faciliteiten. ,,Niet alleen in het kader van haar jubileum, maar ook zodat Curaçao zich verder kan ontwikkelen op het gebied van recycling. Daarbij zal de CBBC ook investeren in een speciaal educatief programma voor onze jeugd op het gebied van recycling.”
Het jubileum valt samen met het WK-voetbal in Rusland, waarvan Coca-Cola international een van de hoofdsponsors is. Deelnemers aan een lokale campagne kunnen een reis naar het WK winnen. En in een andere campagne zijn er behalve prijzen ook een reis voor vier personen naar The World of Coca-Cola in Atlanta te winnen.
,,Kunst, sport, opvoeding en educatie brengen de gemeenschap positief in ontwikkeling. Daarom zal CBBC in dit jubileumjaar een jongere de mogelijkheid bieden voor een studiebeurs op Curaçao.” Daarnaast zal het bedrijf investeren in enkele effectieve educatieprojecten voor kinderen op scholen op het eiland. Ook is CBBC de trotse sponsors van verschillende sportteams.
Op cultureel gebied is CBBC niet weg te denken bij grote evenementen zoals het carnaval en Seú. De onderneming is tevens de trotse cosponsor van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR) 2018 volgende maand. Een ander project dat ‘een grote en positieve impact’ zal hebben is het Street Art-evenement in de binnenstad dat het bedrijf later dit jaar zal lanceren.
Myrthe George-Verhulst, sales & marketing manager van CBBC: ,,Wij zijn dankbaar dat CBBC de afgelopen 80 jaar Curaçao en Bonaire heeft mogen voorzien van onze producten. We zijn ons ervan bewust dat we dit jubileum niet zouden kunnen realiseren zonder de steun en het enthousiasme van de gemeenschap. Wij zijn ervan overtuigd dat we dit jaar niet alleen geweldige campagnes zullen brengen, maar ook dat we een grote investering doen in de ontwikkeling van ons land. Kortom: het is daarom met veel plezier en dankbaarheid dat we ons 80-jarig jubileumfeest hebben ingewijd!”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).