Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Curaçao International Film Festival Rotterdam (Ciffr) heeft gisteren de vijf genomineerden voor de zesde Yellow Robin Award-competitie bekendgemaakt. Dit vindt plaats van woensdag 11 tot en met zondag 15 april.

iffrBlack Mother (VS), El Chata (Puerto Rico), Hijos de la Sal (Venezuela), Moko Jumbie (Trinidad & Tobago) en El silencio del viento (Puerto Rico) zijn allemaal in de running voor de felbegeerde prijs.
Ciffr is een initiatief van de Curaçaose stichting Fundashon Bon Intenshon en wordt geproduceerd in samenwerking met een van de grootste filmfestivals in Europa: International Film Festival Rotterdam in Nederland. Met de in 2013 voor het eerst georganiseerde Yellow Robin Award-competitie biedt het festival opkomende, getalenteerde filmmakers uit het Caribisch gebied en Latijns-Amerika een platform om hun talent te ontwikkelen alsmede een springplank naar de wereldmarkt. De winnende film wordt vertoond in het Bright Future-programma van International Film Festival Rotterdam in 2019 en tijdens het Morelia International Film Festival in Mexico in oktober van dit jaar. Daarnaast is er een geldprijs van 2.500 dollar verbonden aan de award plus een waarde van 7.500 dollar aan talentontwikkeling door middel van deelname aan programma’s zoals BoostNL of Cinemart.
In aanloop naar het festival wordt de winnaar van de Yellow Robin Award 2017, ‘El hombre que cuida’ van de Dominicaanse filmmaker Alejandro Andújar, op 28 maart om 19.00 uur vertoond bij Landhuis Bloemhof. Kaarten zijn te koop bij Landhuis Bloemhof.
Het volledige programma wordt op donderdag 5 april bij de voorvertoning van een van de festivalfilms bekendgemaakt. Programmaboekjes zijn vanaf die dag verkrijgbaar bij festivallocaties The Cinemas, Mensing’s Caminada en The Movies.

 

 

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).