Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Brandley Kuwas gaat in op de uitnodiging uit Curaçao. Dat kopt Voetbal International op haar website. De 25-jarige aanvaller van Heracles Almelo vliegt op 20 maart naar het eiland om deel te nemen aan de twee vriendschappelijke interlands tegen Bolivia op 23 en 26 maart.


KuwasEerder werd al bekend dat bondscoach van de nationale selectie, Remko Bicentini, Kuwas had opgenomen in de voorselectie. Maar hij kwam ook nog in aanmerking voor het Nederlands elftal, en volgens Voetbalzone.nl zouden analisten hem als een reële naam zien voor de Oranje-selectie. In reactie daarop zei Kuwas niet te rekenen op een telefoontje van de Nederlandse bondscoach Ronald Koeman. ,,Ik denk wel meer aan een stap hogerop, maar niet aan het Nederlands elftal.” Nu maakt hij zich op voor interlands met Curaçao.
Omdat de wedstrijden tussen Curaçao en Bolivia oefenduels zijn, blijft Kuwas ondanks deze beslissing beschikbaar voor Oranje. De voetballer met Curaçaose roots werd eind 2016 al eens in verband gebracht met het nationale team van Nederland, na opmerkingen van toenmalige bondscoach Danny Blind, zo schrijft Voetbal International. Maar tot een daadwerkelijke (voor)selectie kwam het niet voor de aanvaller van Heracles.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).