Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft geen concreet bewustwordingsplan over Willemstad als cultureel erfgoed, maar er wordt wel gewerkt aan het aanboren van fondsen om schoolmateriaal te ontwikkelen.

schoolmateriaal2

Dat antwoordt minister Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) op vragen van Statenlid Curtley Obispo (PAR).
,,In opdracht van de organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Unesco)-Curaçao is er door het Nationaal Antropologisch en Archeologisch Museum (NAAM), ID-Arte en Fundashon Material pa Skol (FMS) een onderzoek gedaan, getiteld: ‘Inventarisatie lesmateriaal gebouw en archeologisch erfgoed en immaterieel erfgoed zover het aansluit op het materieel erfgoed’. In 2017 is een presentatie gehouden over de bevindingen die in een rapport zijn gevat en aan de minister van OWCS en van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) zijn aangeboden. De onderwijscommissie van Unesco-Curaçao is nu in de fase om een proces te starten om tot lesmateriaal te komen voor de scholen. Hier moeten nog de fondsen voor gezocht worden”, aldus de minister. Zij vindt verder dat er meerdere ministeries zouden moeten samenwerken om de burgers meer bewustzijn bij te brengen over het cultureel erfgoed en de toeristische waarde ervan. Zo kan MEO stimuleren dat er souvenirs gemaakt worden, en kan Kas di Kultura (binnen OWCS) culturele en toeristische activiteiten organiseren. Maar het is in feite zo’n breed onderwerp, dat de minister in haar schrijven ook eerlijk toegeeft niet precies te weten waar de prioriteiten moeten liggen. ,,Voorstellen vanuit de Staten zijn welkom”, zo voegt ze eraan toe.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).