Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De Nederlandse Carine Ghazzi (32) is op 19 februari begonnen als directeur van Downtown Management Organization (DMO). Zij is de opvolger van Raygen Zuiverloon die vorig jaar december opstapte.

dmoGhazzi studeerde in 2011 af aan de TU Delft en behaalde een mastergraad in de richting ‘Real Estate and Housing’. De afgelopen zes jaar was zij als consultant voor gemeentes en winkeliersorganisaties in verschillende Nederlandse steden betrokken bij projecten die tot doel hadden om winkels, winkelgebieden en binnensteden te verbeteren en weer aantrekkelijk te maken voor het publiek. ,,Die ervaring zal zeer goed van pas komen bij de ontwikkeling van Punda”, schrijft het bestuur van DMO naar aanleiding van de benoeming van Ghazzi die wordt omschreven als ‘jong en dynamisch’.
,,Ook de Nederlandse binnensteden hebben te maken met zaken als leegstand en parkeerproblemen”, zegt Ghazzi zelf. ,,Daar spelen dezelfde aspecten als hier in Punda.” Zij kwam een half jaar gelden naar het eiland, met haar vriend die al een baan had gevonden. ,,We hebben vooral voor Curaçao gekozen, omdat je hier zo mooi kunt duiken. Dat willen we veel gaan doen.”
Inmiddels heeft de nieuwe DMO-directeur met veel mensen gesproken om zich te laten informeren en zich ingelezen in de projecten die al gaande zijn. ,,Daarnaast loopt de organisatie van evenementen zoals Punda Vibes gewoon door. Daar ben ik ingehaakt en denk mee over hoe we de donderdagavond nieuwe impulsen kunnen geven.” Ghazzi vindt de betrokkenheid van winkeliers en pandeigenaren opmerkelijk. ,,Veel groter dan in Nederland. Punda is van iedereen, dat is heel mooi. Ik denk dat het nu belangrijk is dat alle winkeliers meer zeggenschap krijgen, waardoor zij zich echt vertegenwoordigd voelen door DMO. De creativiteit die er al is, moeten we zo veel mogelijk benutten, zodat we samen vooruitgaan.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).