Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het World Trade Center (WTC) te Piscadera levert stroom van Aqualectra door aan het ernaast gelegen Clarion Hotel, of Cala Hotel zoals het sinds kort heet sinds de naam Clarion plotseling van de gevel verdween.

clarion‘Levering aan derden’ is illegaal, althans in strijd met de aansluitregels van Aqualectra. Er zou dus geen sprake zijn van diefstal, zoals de afgelopen dagen bericht door diverse lokale media, maar van handelen tegen de regels in. De vraag is waarom het hotel, dat al diverse exploitatiemaatschappijen kende, zich niet aansluit of niet is aangesloten op het Aqualectra-net. Dat zou volgens insiders te maken kunnen hebben met het ontbreken van goedkeuring van de elektra-installaties door het Uitvoeringsorgaan Openbare Werken (UOOW).
Aqualectra zelf wil en kan geen mededelingen doen over ‘klanten’, zo geeft de leiding van het nutsbedrijf te kennen. Het is in elk geval niet de eerste keer dat het WTC van de Italiaans-Venezolaanse eigenaar Vittorio de Stefano en Aqualectra tegenover elkaar komen te staan; een paar jaar terug vorderde het energiebedrijf 10,3 miljoen aan achterstallige rekeningen voor levering van water en stroom.
Dat had toen te maken met het op grote schaal en langdurig te hebben geknoeid met de meters. De zaak eindige voor de rechter. Na juridisch touwtrekken bepaalde het gerecht in maart 2015 dat WTC 5,5 miljoen gulden, direct opeisbaar, moest afrekenen.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).