Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Meteorologische Dienst (Meteo) heeft code geel afgekondigd in verband met de ruwe zee. Wie gaat zwemmen of met een boot het water op gaat wordt aangeraden dicht bij de kust te blijven.

codegeel
De Meteo voorspelt golven met een hoogte van 1,5 tot 2,5 meter. Naar verwachting zal het weerbeeld van de afgelopen dagen aanhouden: koel met plaatselijk flinke regenbuien en harde wind. Vanaf maandag neemt de wind af en wordt het wat droger. Dan zal ook de zee weer rustiger worden.
De afgelopen weken waren opmerkelijk koel en nat. Dat blijkt uit de registraties van de Meteo. In de week van 11 tot en met 17 februari bijvoorbeeld was de gemiddelde temperatuur 26,4 graden Celsius. Het koudst werd het op Valentijnsdag, 14 februari, toen de temperatuur zakte tot 22,1 graden Celsius. De zon scheen die week gemiddeld 9 uur en tien minuten, maar op 11 februari het minst (8 uur en 18 minuten). Er viel 11,2 mm regen waarvan 5,1 mm op 15 februari. Een week eerder registreerde de Meteo ruim twee keer zo veel hemelwater (25,6 mm).


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).