Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia-Römer is voornemens kruidenteelt op Curaçao te ontwikkelen.

kruiden Zij heeft hiervoor twee Colombiaanse landbouwkundige experts van de Universidad de la Guajira in Riohacha op Curaçao ontvangen.
Voor ingenieur Malka Moreno Fernandez en professor Jairo Losado Vega was het niet de eerste kennismaking met het eiland; zij zijn eerder op Curaçao geweest om een bezoek te brengen aan diverse agrarische sectoren en om de kwaliteit van de bodem en de weersomstandigheden en -invloeden op het eiland in kaart te brengen.
Op basis van hun eerdere onderzoek adviseren de deskundigen de productie van ‘vermicompost’, een type compost voor het verbeteren van de vruchtbaarheid van de grond. Tevens zijn er plannen voor ‘teelt zonder aarde’, zoals door middel van hydroponics, en een kwekerij van vruchtbomen. Ten behoeve van de veeteelt wordt de productie van natuurlijk diervoeder voorgesteld, en er zal geëxperimenteerd worden met de kweek van tilapia in aquaponics.
De projecten zullen worden gecoördineerd door Agrarisch en Visserij Beheer, het voormalige LVV. Minister Camelia-Römer heeft er bij de medewerkers op aangedrongen het gebruik van kruiden van Curaçao te promoten. Zij wil een speciaal project opzetten voor de teelt van lokale kruiden en het delen van aloude kennis van de toepassing van specifieke kruiden van Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).