Directeur voorziet veranderingen; samensmelting van lokale media.
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Radiozender Z86 vierde gisteren zijn 85e verjaardag. Daarmee is het de oudste radio-omroep op Curaçao.

z861

Maar zoals vele media, houdt ook Z86 het hoofd met moeite boven water. Directeur Orlando Cuales vertelt dat hij daarom voor de toekomst veranderingen verwacht. Al zal één ding altijd hetzelfde moeten blijven: de kwaliteit.
,,Wij hebben constant voor ogen dat we het beste geven aan onze luisteraars in het bijzonder en de gemeenschap in zijn algemeenheid. Informatie en educatie zijn de belangrijkste pijlers van onze radiozender”, zo vertelt Cuales. ,,Natuurlijk zijn we meegegaan in veranderingen van de maatschappij. En de techniek is in de loop der jaren veranderd. Maar ons doel is altijd hetzelfde geweest.”
Dat moet ook in de toekomst zo blijven, als het aan de radiodirecteur ligt. Al denkt hij wel dat veranderingen nodig zijn door de ‘economische malaise’. ,,We zitten op Curaçao met zes kranten. Dat waren er kortgeleden nog acht, of zelfs negen. Er zijn vier televisiestations en 28 radiozenders. Iedereen is afhankelijk van advertenties. Maar je hebt ook nog reclameborden langs de kant van de weg en een aantal heel mooie magazines. Dat is veel voor 160.000 mensen en de spoeling in adverteerders wordt daardoor steeds dunner”, schetst hij de huidige situatie.
,,Het zou me daarom niet verbazen als meer media gaan samensmelten. Nieuws hebben we vaak voor een groot deel allemaal hetzelfde; we gaan naar dezelfde persconferenties, doen iets met dezelfde persberichten en bezoeken dezelfde evenementen, zoals carnaval. Het grootste verschil is dat iedereen daar in zijn eigen stijl iets mee doet”, aldus Cuales.
,,Ik zeg niet dat er per se fusies zullen volgen. Samenwerken kan ook op andere manieren. Bijvoorbeeld door bezoeken aan zulke persconferenties of evenementen te verdelen. Dat de ene keer een verslaggever van het ene medium gaat en de andere keer iemand van een ander medium. En dat zij nadien de informatie met elkaar uitwisselen, zodat ieder het op zijn manier kan verwerken.” Volgens de omroepdirecteur zou dat flink in de kosten schelen. ,,Wij hebben dit wel al eens gedaan met TeleCuraçao en Radio Hoyer en ik heb het gevoel dat dit in de toekomst meer zal gaan en moeten gebeuren.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).