Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Afgelopen weekeinde waren trùk di pans wederom het doelwit van criminelen. Bij ‘Makamba’ in Saliña hebben gewapende onbekenden zaterdagavond getracht een overval te plegen en in de nacht van zaterdag op zondag werd de populaire trùk di pan BBQ Express aan de Caracasbaaiweg het slachtoffer.


BBQ ExpressTegenover deze krant laat politiewoordvoerder Reginald Huggins weten dat twee in het zwart gehulde jongeren afgelopen zaterdagavond rond 20.00 uur gemaskerd en bewapend kwamen opdagen bij de bekende trùk di pan Makamba. Met een mes in de hand en iets dat leek op een vuurwapen hebben de twee jongens gevochten met de eigenaar van de trùk en zijn kleren kapotgescheurd. Toen de eigenaar niet inging op de eis van de jonge overvallers, gooide het tweetal alles op de grond en ging er - zonder buit - vandoor.
In de nacht van zaterdag op zondag sprongen twee gemaskerde mannen met vuurwapens over het hek van trùk di pan BBQ Express aan de Caracasbaaiweg, drongen naar binnen en gingen er met de dagomzet vandoor. Er zijn geen gewonden gevallen, zo geeft Huggins aan.
Het is niet de eerste keer dat een trùk di pan het doelwit is van criminelen. In januari werd de 25-jarige Lenard Gwensley Frederick, verkoper bij een trùk’i pan bij Palu Blanku, door een klant doodgeschoten. Het slachtoffer had kort daarvoor een woordenwisseling met de klant gehad. De dader zei daarop dat hij terug zou keren. Kort daarna verscheen de man met bedekt gezicht weer bij het slachtoffer en loste een paar gerichte schoten, die in de dood van Frederick resulteerde. De volgende dag werd de 22-jarige Curaçaoënaar G.G.G.J. aangehouden als verdachte van de moord.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).