Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Curaçaose atleet Liemarvin Bonevacia veroverde bij het NK Indoor in Apeldoorn het goud op de 200 meter en pakte op de 400 meter de titel met een persoonlijk record van 21,09.


Bonevacia breekt recordDesondanks zal hij in maart niet te bewonderen zijn bij het WK Indoor in Birmingham; de 200 meter staat daar namelijk niet op het programma.
,,Geen WK Indoor voor mij, maar ik voel er geen pijn bij. Dit is een bewuste keuze”, zei de atleet van Curaçao na de finale tegenover het Nederlandse AD. ,,Dit was training voor het buitenseizoen. Dan gaat het weer om de 400 meter.”
Vorig jaar won Bonevacia weliswaar brons op de 400 bij het EK Indoor in Belgrado, maar de limiet voor het WK in Londen haalde hij niet. ,,Ik focuste op twee kampioenschappen en dat pakte niet goed uit. Niemand weet nog dat ik indoor-brons haalde.”
Dus richt Bonevacia, houder van de Nederlandse records op de 400 meter indoor (46,26) en outdoor (44,72) zich op het EK Outdoor deze zomer in Berlijn. ,,Ik geloof in de aanpak van mijn trainer en verwacht dat ik heel hard ga lopen op de 400. Ik ben nu al in ‘shape’, terwijl ik niet eens specifiek sprinttraining heb gedaan.”

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.