Waarschuwing politie: Zerotolerancebeleid
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In het carnavalsweekeinde heeft de politie maar liefst 81 aanhoudingen verricht. Hiervan waren 41 arrestaties wegens drugsbezit. De politie waarschuwde eerder al en herhaalt nu dat bij de optochten een ‘zerotolerancebeleid’ wordt gehanteerd.

politieauto
Tijdens de Tienerparade, die gisteravond later dan gepland van start ging, zijn drie personen gearresteerd voor overtreding van de Opiumwet. De politie deelde boetes uit aan vier foutparkeerders en twee jongens die ambtelijk bevelen niet opvolgden en geen ID bij zich hadden. Eén persoon werd onwel en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Twee horecazaken op de Rooseveltweg zijn op last van justitie gesloten omdat de papieren niet in orde waren. Zo luidde de ‘voorlopige eindstand’ gisteravond rond 22.00 uur.
Tijdens de carnavalsoptochten wordt gepatrouilleerd door eenheden van het Korps Politie Curaçao (KPC), het Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) en de Curaçaose Militie (Curmil). Zij hebben tijdens de Tienerparade van afgelopen vrijdag 32 personen gearresteerd, waarvan 22 voor drugsbezit; één voor bedreiging; twee chauffeurs omdat de autopapieren niet in orde waren; twee Dominicaanse mannen die illegaal op het eiland verbleven; één voor bezit van een vlindermes en het niet opvolgen van bevelen van de politie; één voor openbare dronkenschap; en drie personen die zich niet konden legitimeren.
Bij de Gran Marcha van afgelopen zondag zijn 35 aanhoudingen verricht. Elf hiervan waren voor drugsbezit; zes voor bedreiging; drie personen konden zich niet legitimeren en zijn in de boeien geslagen; één persoon is aangehouden voor mishandeling; vijf personen zijn gearresteerd omdat zij de openbare orde verstoorden en bevelen van de politie niet opvolgden; vijf anderen zijn aangehouden omdat ze niet over de nodige autopapieren beschikten of niet in het bezit waren van een rijbewijs; één chauffeur is aangehouden omdat hij zijn autopapieren niet in orde had en geen passende helm droeg; twee personen zijn gearresteerd omdat zij in het bezit waren van een wapen; en één persoon is aangehouden voor openbare dronkenschap. Tijdens de optocht op Bándabou zijn vijf aanhoudingen verricht voor drugsbezit.
Tijdens de optochten werden ook door het KPC in samenwerking met functionarissen van de ministeries van Economische Ontwikkeling en van Gezondheid, Milieu en Natuur en de brandweer controles verricht bij verschillende horecagelegenheden. Bij de Tienerparade zijn 61 verkooppunten gecontroleerd. Hiervan zijn er na controle tien gesloten, onder andere wegens gebrek aan hygiëne en het niet naleven van de verschillende veiligheidsregels. Ook is hierbij bedorven voedsel (salade, karbonade en kip) in beslag genomen.
Tijdens de Gran Marcha zijn 66 verkooppunten gecontroleerd en zijn er vier gesloten omdat de vergunning niet in orde was en vanwege gebrek aan hygiëne. Op Bándabou zijn 10 verkooppunten gecontroleerd en zijn hiervan zes gesloten, onder andere wegens gebrek aan hygiëne, de verkoop van bedorven voedsel en het overtreden van verschillende veiligheidsvoorschriften.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).