Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De organisatie van Curaçao International BlueSeas Festival heeft nog vier grote namen weten te strikken voor een van de podia van het straatfestival in Pietermaai Districom op 30 en 31 maart.


blueseasJames Hunter Six, Michelle David & The Gospel Sessions, Selwyn Birchwood en Thornetta Davis maken het programma van de derde editie van het evenement compleet, aldus een persbericht. ,,De Engelse Rhythm & Bluesgitarist en soulzanger James Hunter zong back-up voor Van Morrison en opende shows voor Aretha Franklin, Etta James, Willie Nelson en Tom Petty. In 2006 werd Hunter’s talent erkend met een Grammy Award-nominatie voor People Gonna Talk en een American Music Award voor Best New Artist.” De Amerikaanse zangeres Michelle David staat bekend als vernieuwer van de Gospel. ,,Geen Hammondorgels, maar simpele gitaarriffs en een tamboerijn.” David brengt de Gospelmuziek, samen met gitaristen Onno Smit en Paul Willemsen, ‘terug naar de oorsprong’.
Singer-songwriter Selwyn Birchwood brak in 2014 door met zijn debuutalbum Don’t Call No Ambulance en kreeg daarvoor een Blues Music Award. Hij opende concerten van grote sterren, zoals Robert Cray en Buddy Guy. De Amerikaanse blues en R&B-zangeres Thornetta Davis heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug. Zij won meer dan dertig Detroit Music Awards en zong in het voorprogramma van muzieklegendes als Ray Charles, Gladys Knights en Smoking Robinson. Het meest recente album van Davis, Honest Woman, werd vorig jaar genomineerd voor een Blues Music Award in de categorie best Emerging Artist Album.
Curaçao International BlueSeas Festival is een initiatief van Fundashon Bon Intenshon en wordt geproduceerd door Mojo Concerts. Het volledige programma met tijden en podia van het festival is te vinden op de website. Op vrijdag 30 maart staan op het podium: Kenny Neal, Michelle David & The Gospel Sessions, Samantha Fish en Selwyn Birchwood. Op zaterdag 31 maart zijn er optredens van Danielle Nicole, James Hunter Six, Thornetta Davis en Toronzo Cannon.
www.curacaoblueseasfestival.com

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).