Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Als het probleem van de levering van stoom vanuit CRU niet wordt opgelost, dan is er een serieuze dreiging dat de Isla-raffinaderij vanaf komende donderdag geheel platgaat.

 

isla

De leiding van de raffinaderij hoopt vandaag of morgen te weten of het probleem verholpen kan worden, anders zal de raffinaderij in de aanloop naar donderdag de verschillende installaties gefaseerd moeten uitschakelen.
Dat heeft adjunct-directeur Karel van Haren van Refinería Isla tegenover deze krant verklaard. De CRU heeft 6 boilers voor de productie van stoom voor de catcracker. Drie boilers zijn op dit moment niet in gebruik. De verwachting is dat twee boilers binnenkort weer kunnen worden gebruikt. Er is een vierde boiler, maar de raffinaderij heeft geen vergunning om deze na 8 februari in te zetten, deze boiler moet verplicht worden gereviseerd.
Als de catcracker niet gebruikt kan worden, heeft dat gevolgen voor de productie van onder andere benzine. Volgens Van Haren loopt de uitbetaling van de salarissen geen gevaar in het geval de raffinaderij gedwongen wordt om alle installaties stop te zetten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).