Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Twee vriendinnen die elkaar jaren geleden ontmoetten op Curaçao zijn een actie gestart tegen het groeiende probleem van plastic afval. Sinds half december verkopen Lara Melkert en Yvette Kloos de ‘D-Bottle’ op Curaçao en in Nederland; een designfles van roestvrijstaal die herbruikbaar is.

dbottle
Terwijl hun kinderen op de stranden van Curaçao speelden, zagen Melkert en Kloos een toename van ernstige vervuiling. In het bijzonder van plastic. De vriendinnen voelden de verantwoordelijkheid om op zoek te gaan naar een oplossing voor dit groeiende probleem van plastic afval en begonnen met die overtuiging met de verkoop van de D-Bottle.
In deze fles blijven dranken tot 24 uur koud en tot 12 uur warm, zo stelt het duo in een persbericht. ,,De ideale fles voor elke gelegenheid. En hiermee reduceer je het eenmalig gebruik van plastic flesjes.”
Bij elke D-Bottle die verkocht wordt, doneren zij eenzelfde soort fles aan een kansarmer kind op Curaçao. De dames zijn ervan overtuigd dat ieder kind water lekker vindt zolang het maar koud is. ,,Wij willen graag helpen voorkomen dat zij alleen zoete drankjes in plastic flesjes meenemen naar school of naar het sporten. Vandaar dat wij op het idee ‘Buy One. Give One’ gekomen zijn”, zo valt in het persbericht te lezen.
Op dit moment zijn de twee het bedrijfsleven aan het benaderen om op korte termijn samen met grote partijen de eerste kinderen te voorzien van hun gedoneerde flessen. De donatieprojecten zijn terug te vinden op de website van D-Bottle. ,,Hoe mooi is het dat je niet alleen jezelf blij maakt met deze prachtige fles, maar ook iemand anders en tegelijkertijd het plastic gebruik reduceert?” sluit Melkert af met een retorische vraag.
www.d-bottle.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).