Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Oranjestad - De Red Majestic, de grote nieuwe tanker van Curoil, is gisteren aangekomen in het Caribisch gebied. Dat laat directeur Yamil Lasten desgevraagd weten aan deze krant. Het schip ligt vier mijl ten zuiden van de kust van Aruba.

tankercuroil
Door het schip is Curoil niet meer alleen afhankelijk van zijn belangrijkste leverancier: raffinaderij Isla. De tanker heeft een opslagcapaciteit van 700.000 vaten, waardoor Curoil benzine, jet fuel en marine fuel voor een periode van drie maanden kan garanderen. Waar het bedrijf tot nog toe voornamelijk afhankelijk was van de Isla - die eigen geproduceerde brandstof opslaat in eigen tanks - kan het in de toekomst ook zijn producten gaan inkopen bij andere ‘suppliers’.
De Red Majestic is gisteren voor anker gegaan voor de kust van Aruba in een ‘anchorage zone’. Curoil gebruikt deze locatie al langer om te bunkeren: schepen te voorzien van brandstof.
Het schip heet overigens officieel nog Optimus. Dit weekend worden, indien nodig, de laatste aanpassingen in het contract gedaan. Als alles volgens plan verloopt, zal maandag de transactie plaatsvinden. Dan wordt ook de naamsverandering doorgevoerd en wordt de bemanning van de verkopende partij vervangen door de bemanning van Curoil.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).