Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een consortium van de MCB Bank, Vida Nova Bank en het Algemene Pensioenfonds Curaçao beslist vandaag voor 10.30 uur of de partijen samen een bedrag van tussen de 3 en 5 miljoen dollar beschikbaar stellen om de noodlijdende vliegmaatschappij Insel Air in de lucht te houden.


inselDat heeft minister Steven Martina van Economisch Ontwikkeling gisteravond verklaard na een spoedvergadering met alle betrokkenen om over de acute problemen van de maatschappij te praten. Afgelopen dinsdag werd bekend dat Insel Air weer personeel moest gaan ontslaan. De bewindsman verklaarde na afloop van de vergadering dat hij positief is gestemd over een goede afloop. Het consortium heeft immers bereidwilligheid getoond.
Partijen moeten nog besluiten of zij het bedrag beschikbaar stellen en onder welke voorwaarden. Als het consortium over de brug komt, is de connectiviteit tussen de eilanden veiliggesteld, aldus de minister. Martina benadrukte dat het niet de bedoeling van de regering is om weer geld in de vliegmaatschappij te stoppen. Zoals bekend heeft de regering in 2017 een lening van 33 miljoen gulden aan de noodlijdende luchtvaartmaatschappij verstrekt. ,,De regering zal dat alleen overwegen als alle andere alternatieven zijn uitgeput. Ons standpunt in deze is: wij doen het niet, tenzij.”
De minister bevestigde dat het zeker is dat circa 30 mensen bij de vliegmaatschappij worden ontslagen. Insel Air gaat de MD’s niet meer gebruiken, onder de ontslagen mensen zitten crewleden, cabinepersoneel en ook onderhoudspersoneel voor deze toestellen.
Voorzitter Wendel Meulen van de vakbond UGTK/Cadmu verklaarde na afloop van de vergadering geen vertrouwen meer te hebben in de huidige directie van Insel Air. Meulen was verontwaardigd dat financieel directeur André Delger gisterochtend alleen met hem over de crisis wilde vergaderen en niet toestond dat de shopstewards bij de vergadering aanwezig waren. De voorzitter koos er toen voor om niet alleen met de directeur te overleggen. Meulen vond het ook van weinig respect getuigen dat de directie minister Martina inlichtte over het ontslag van de werknemers en dat betreffende personeelsleden gistermiddag al een brief ontvingen waarin het ontslag per direct werd aangekondigd.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.