Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De stoffelijke resten van vier van de zes Venezolanen die voor de kust van Koraal Tabak verdronken, zijn vrijdag in Venezuela gearriveerd. Op de luchthaven van Coro wachtte hun familie om de lichamen in ontvangst te nemen. Een verslag van de Venezolaanse nieuwssite NotiCoro.

balseros1Zestien dagen nadat Yajaira Josefina Márquez (31), Jeanaury Guadalupe Jiménez Chirino (17), Danny José Sánchez Piña (33) en Jaires Leomar Loaiza Soret (24) de voor hen fatale overtocht vanuit Venezuela naar Curaçao maakten, zijn hun stoffelijke resten terug op Venezolaanse bodem. Om half zes ’s middags landt een Hercules toestel op de luchthaven José Leonardo Chirinos, die door de overheid van de staat Falcon hermetisch is afgesloten voor de pers en het publiek.
Volgens onofficiële bronnen worden na aankomst in het luchthavengebouw drie van de vier verzegelde kisten geopend, opdat familieleden de lichamen kunnen identificeren. Hierbij zijn leden van het Venezolaanse Openbaar Ministerie aanwezig, evenals forensisch artsen van het Cicpc. Na de identificatie worden de kisten in rouwauto’s gezet en naar het huis van de familie van elk van de overledenen gereden, waar een wake voor hen wordt gehouden.
De kist van Yajaira Josefina Márquez blijft dicht. Haar ouders zijn niet aanwezig op het vliegveld. De familie van Yajaira woont in de stad El Vigía in de staat Mérida, op 540 kilometer afstand van Coro, en heeft een machtiging gestuurd voor transport van de kist naar de luchthaven Juan Pablo Pérez Alfonso in Mérida. De familie brengt Yajaira op zaterdag naar haar laatste rustplaats.
Ook op zaterdag komen in La Vela de Coro de familieleden van de zeventienjarige Jeanaury en 33-jarige Danny bijeen op de begraafplaats, waar de twee overledenen naast elkaar worden begraven. In het zand dat de graven bedekt, graveert de familie met de handen boodschappen voor het tweetal. De 24-jarige Jaires wordt door zijn ouders en familieleden in een graf bijgezet op het heilige veld van Dos Bocas.
De familie van de vermiste opvarenden van de gezonken boot verkeren nog steeds in onzekerheid. De identiteit van het vijfde slachtoffer dat bij Koraal Tabak is gevonden is nog niet vrijgeven door de consul van Venezuela op Curaçao. Ook is niet bekend van wie de menselijke resten zijn die op de kust, in de omgeving van de plaats waar de wrakstukken van de boot liggen, zijn gevonden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).