Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Insel Air heeft weer wat lucht. Een van de twee Fokker 50-toestellen is gistermiddag vrijgegeven door de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit (CCAA). Het andere vliegtuig wacht nog op een onderdeel dat vervangen moet worden.

fokkerinsel
Nadat de F-50 gistermiddag rond 15.00 uur groen licht kreeg, konden daarna alsnog de vluchten naar Aruba en Bonaire worden uitgevoerd. Maar vandaag wacht de luchtvaartmaatschappij toch weer ‘een behoorlijke uitdaging’, omdat de motor van dit vliegtuig een geplande onderhoudsbeurt moet krijgen. Het vluchtschema zal daarom opnieuw worden aangepast en ook zal weer de hulp worden gevraagd van andere luchtvaartmaatschappijen om de vluchten naar Aruba, Bonaire en Sint Maarten uit te kunnen voeren. Financieel directeur André Delger verwacht dat Insel na het weekeinde weer over beide F-50-vliegtuigen kan beschikken en volgens het normale schema kan vliegen.
Insel Air had gisteren opnieuw een moeilijke dag. Vluchten vertrokken later dan volgens schema of werden gecanceld. Op de website van de luchthaven Hato veranderden de vetrektijden verschillende keren. De vlucht naar Bonaire van 12.00 uur, wordt eerst uitgesteld naar 22.55 uur, dan teruggezet naar 18.05 uur en dan opnieuw uitgesteld, naar 22.00 uur. De vlucht naar Aruba van 9.35 uur vertrekt uiteindelijk om 16.10 uur, maar staat eerder nog voor 11.00 uur gepland. Die vlucht wordt uitgevoerd door Aruba Airlines. De hele dag blijft onduidelijk wat nu precies tijdens de inspectie van de Fokker 50 naar voren is gekomen. ,,De inspectie is nog niet afgerond”, is alles wat CCAA-directeur Hans de Jong er ’s ochtends over kwijt wil.
De luchtvaartmaatschappij heeft eerder in de week al problemen om de vluchten volgens schema uit te voeren, omdat een van de twee F-50 toestellen aan de grond staat met een kapot neuswiel. Het toestel zou donderdag worden gerepareerd, maar net die dag staat ook de andere Fokker aan de grond in verband met een al aangekondigde inspectie door de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit CCAA.
Financieel directeur André Delger voorspelt een zware dag. Delger verwacht dat het kapotte toestel ‘op zijn vroegst’ donderdagavond gerepareerd is en hoopt dat het andere vliegtuig snel in orde wordt bevonden. Maar dat bleek gisteren niet het geval.
Het toestel dat alleen vanwege de inspectie aan de grond moest blijven, kon gistermiddag weer worden ingezet, maar bij de Fokker 50 waarvan donderdag het neuswiel was gerepareerd ontdekten de inspecteurs dat er een kabel was beschadigd. Het onderdeel komt naar verwachting vandaag aan uit Nederland.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).