Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De eerste commerciële vlucht met de nieuwe Twin Otter van luchtvaartmaatschappij Divi Divi Air is gisteren uitgevoerd. Dat laat directrice Germaine Durand desgevraagd aan deze krant weten.

dividivi1
De eerste officiële vlucht van de Twin Otter PJ-DVD staat voor maandag op de planning, maar gisteren is al begonnen met een ‘soft start’. ,,Omdat het verkeer tussen Bonaire en Curaçao onder spanning staat, doordat Insel tijdelijk niet vliegt”, aldus Durand. Het nieuwe toestel van Divi Divi Air is om 15.30 uur naar Bonaire gevlogen en keerde om 16.15 uur weer terug naar Curaçao. ,,Als het in het weekend noodzakelijk blijkt dat we meer vluchten uitvoeren, zullen we dat ook doen”, zo zegt de directrice.
De vlucht maandag vertrekt ook om 15.30 uur naar Bonaire en vliegt om 17.00 uur terug naar Curaçao. Hoe het uiteindelijke vliegschema voor de nieuwe toestellen eruit gaat zien is nog niet zeker. ,,We moeten even kijken hoe de situatie met Insel Air zich ontwikkelt”, aldus Durand. ,,Ons huidige vliegschema - met zes vluchten per werkdag met de ‘islanders’ - blijft in ieder geval zoals het nu is. De Twin Otters worden ingezet in de avonduren en op piektijden, naar gelang de behoefte van de markt. Maar zolang Insel minder vluchten uitvoert, is eigenlijk alles voor ons een piektijd.”
Sinds deze week zijn de zogenoemde OpSpecs (Operation Specifications) uitgegeven door de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit. In de OpSpecs staat met welke toestellen Divi Divi Air onder welke condities verschillende bestemmingen mag aanvliegen. Vanaf het moment dat de toestellen in de OpSpecs vermeld worden, mogen deze worden ingezet voor het uitvoeren van commerciële vluchten.
Voorlopig wordt alleen met de PJ-DVD gevlogen, die in oktober op Curaçao aankwam. Met het bijwerken van de OpSpecs was voor dit toestel het hele traject afgerond. De OpSpecs gelden ook voor de tweede Twin Otter - de PJ-DVE - die begin december arriveerde. Maar deze wacht nog op het luchtwaardigheidscertificaat. Durand verwacht dat dit op korte termijn geregeld zal worden.
Divi Divi Air wil de nieuwe toestellen met een capaciteit van negentien passagiers inzetten tussen de Benedenwindse Eilanden. Naast de bestaande vluchten tussen Curaçao en Bonaire, wil de luchtvaartmaatschappij Aruba aan het aanbod toevoegen. Daarvoor moet het Foreign Operating Certificate van Divi Divi Air worden aangepast, met de bijschrijving van de nieuwe Twin Otters. Inmiddels hebben we daarvoor alle documenten aangeleverd en zijn we nu in afwachting van de bijschrijving”, meldt de Divi Divi-directrice.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).