Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Initiatiefnemer Carmela Klooster heeft zo’n 2.816 handtekeningen binnen gekregen voor de petitie ‘Stop geklaag over geluidsoverlast op Curaçao’, sinds de actie afgelopen dinsdag begon.

petitie

,,Ik streef ernaar om 15.000 handtekeningen te krijgen, dat is 10 procent van de circa 150.000 mensen die op Curaçao wonen. De actie wordt door sommigen gezien als een signaal tegen Nederlanders die over geluidsoverlast klagen, om te zeggen dat ze op moeten rotten. Maar dat is niet de bedoeling ervan”, aldus Klooster.
,,Waar het om gaat, is dat de bewoners van Adelisia Resort die zich hebben beklaagd over geluidsoverlast tijdens Noche Buena bij Brakkeput Mei Mei, zich moeten realiseren dat de oplossing voor het probleem bij henzelf ligt. Het is de lokale traditie dat Noche Buena gevierd wordt. Dat weten mensen van tevoren, het feest wordt ieder jaar gevierd. Als de bewoners daar moeite mee hebben, dan kunnen zij daar vooraf rekening mee houden. Het kan niet zo zijn dat zij de oplossing voor hun probleem bij anderen leggen. Het gaat om een lokaal feest.”
De ironie wil dat Nederlanders soms naar het eiland komen omdat ze Nederland met alle regeltjes zat zijn, zo merkt Klooster op. ,,Maar als ze hier zijn, dan wil een groep toch dat de dingen volgens hun regels gaan. Dat gaat niet. Wij hebben onze culturele feesten, net zoals je aan de andere kant feesten hebt bij Mambo Beach en Cabana Beach.”
Het idee voor de petitie ontstond nadat er via ‘Durf te vragen’ op Facebook geklaagd werd over de viering van Noche Buena bij Brakkeput. ,, Toen ik later hoorde dat de bewoners van Adelisia Resort een brief hadden opgesteld om dit jaar ruim van te voren de geluidsoverlast bij Brakkeput aan te pakken, dacht ik: Wij kunnen zelf ook een brief opstellen.”
Klooster verklaart dat ze zowel van Nederlanders als van Curaçaoenaars goede reacties heeft gekregen op het initiatief. ,, Ik krijg soms ook van lokale mensen de reactie dat het geen zin heeft om in actie te komen omdat Nederlanders toch altijd de baas zijn.Volgens mij is iemand pas de baas als je dat zelf toestaat.”
De petitie is niet gericht om een wij/zij-denken te bevorderen, zo legt de initiatiefnemer uit. ,,Wij zitten allemaal hier en de mensen die hier naartoe komen, moeten rekening houden met hoe het op het eiland eraan toegaat. Net zoals wij dat ook moeten doen als wij in Nederland zijn.”
https://www.petities24.com/stop_geklaag_over_geluidsoverlast_op_curacao?wh


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).