Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Jeangianno Jonathan Alejandro Zimmerman (18 augustus 1994) is bij een schietpartij bij nachtclub Spoonz gisterochtend vroeg om het leven gekomen.


spoonzBij diezelfde schietpartij zijn twee andere mannen, waarvan één verdacht wordt van betrokkenheid bij de schietpartij, gewond geraakt.
Politie in Saliña wendde zich - na schoten te hebben gehoord - rond 03.25 uur tot nachtclub Spoonz aan de Fokkerweg, waar een man liggend op de grond werd aangetroffen met een schotwond aan zijn been. De agenten zagen dat andere bezoekers van de nachtclub schreeuwend wegrenden en iets verderop werd een man liggend op de grond naast een witte auto opgemerkt. Het slachtoffer gaf toen al geen teken van leven meer. Voor zover het op dat moment mogelijk was, namen de agenten verschillende kogelwonden aan het torso van het slachtoffer waar. Rond 04.15 uur constateerde de politiearts officieel de dood van de 23-jarige Jeangianno Jonathan Alejandro Zimmerman.
De auto waarnaast het slachtoffer lag, had verschillende kogelperforaties opgelopen en op straat lag gebroken glas, alsook een grote hoeveelheid hulzen. Op laste van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie is het lichaam van het slachtoffer in beslag genomen. Ter plaatse confisqueerde de politie een aantal voertuigen, waaronder de door kogels doorzeefde witte auto, en de hulzen voor nader onderzoek. Het eerste slachtoffer bloedde hevig uit de beenwond en is meteen met een ambulance naar de polikliniek van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) getransporteerd voor medische behandeling.
De reden voor de schietpartij is vooralsnog onduidelijk. Omstanders wisten niets van een woordenwisseling of hevige discussie tussen het slachtoffer en een ander te melden, aldus de politie.
Tijdens het onderzoek ter plaatse kwam bij de politie de melding binnen van een man die zich bij de polikliniek had gemeld met een schotwond aan zijn rug. Na medische behandeling werd de 27-jarige Curaçaoënaar C.B. rond 05.50 uur bij Sehos aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij in Saliña. De verdachte is voorgeleid aan een hulpofficier van justitie, die de gevangenhouding van B. heeft bevolen in afwachting van nader onderzoek.
In het kader van dit nader onderzoek doen de autoriteiten een beroep op getuigen die over meer informatie beschikken, zich te melden bij de politie via telefoonnummer 917 of de anonieme tiplijn 108.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).