Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Dierenartsen Eva de Vries en Nicole Haasjes en hun assistent Bianca ‘Dack’ Oosterhuis - samen Vets on a Mission - komen vandaag op Curaçao aan om honden en katten te steriliseren. ,,Zoveel als we kunnen in een week tijd.”


Dierenartsen op CuracaoDe missie van de Nederlandse dierenartsen is voorbereid in samenwerking met Stichting Dierenhulp Curaçao, financier van het werk van een groep lokale dierenartsen die sinds tien jaar honden en katten steriliseren voor eigenaren die zelf niet over de middelen beschikken om de operatie te bekostigen. Het aantal gratis sterilisaties via Stichting Dierenhulp Curaçao nadert de mijlpaal van tienduizend.
Vets on a Mission komt het werk van Stichting Dierenhulp Curacao een boost geven. De komende week willen de twee dierenartsen en hun assistente minimaal vijftig honden en katten steriliseren en castreren. Dat gaan zij doen bij de praktijk van dierenarts Sjoerd de Groot aan de Alablancaweg. Vets on a Mission biedt haar diensten geheel vrijwillig aan, de dierenartsen vragen geen financiële vergoeding voor hun werk. Het team heeft een flinke hoeveelheid diermedicatie in de koffer gestopt, maar bij navraag vooraf bij de douane bleek dat een aantal medicijnen niet door hen ingevoerd mag worden. Deze medicatie moet op het eiland ingekocht worden. Dat geldt ook voor het benodigde materiaal voor de operaties, zoals hechtdraad, verbandgaas en steriele handschoenen. Wie Vets on a Mission wil steunen, wordt gevraagd een donatie te doen aan Stichting Dierenhulp Curacao op MCB-rekeningnummer 220.213.01.
Vetsonamission.nl

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).