Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Asosisiashon di Músiko i Artista di Kòrsou (Amak), organisator van de 48e editie van het Tumbafestival heeft twintig Venezolaanse musici nodig bij het culturele evenement dat maandag begint.

tumba

Door de grensblokkade van president Nicolás Maduro is het hen nog niet gelukt op het eiland te komen.
Dat heeft bestuurslid Giovani Atalita gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De groep Venezolanen bestaat uit negentien blazers en een musicus die is uitgenodigd om als jurylid de arrangementen te beoordelen.
Atalita kondigde gisteren aan dat kosten noch moeite gespaard worden om de musici nog vóór de aanvang van het festival naar Curaçao te halen. Amak krijgt voor het eerst in de geschiedenis van het festival te maken met de negatieve gevolgen van een politiek besluit in Venezuela. Nu het verbod van president Maduro voor lucht- en zeeverkeer met de ABC-eilanden nog steeds voor onbepaalde tijd van kracht is, is het de vraag of het Amak zal lukken om de musici hier naartoe te halen.
Atalita legde uit dat de vereniging probeert om de musici via een alternatieve route naar het eiland te krijgen. Zo wordt er nagedacht om de musici vanuit Venezuela via bijvoorbeeld de Dominicaanse Republiek, Colombia of Trinidad en Tobago naar Curaçao te laten vliegen.
De organisator heeft de gegevens en kopieën van paspoorten van de twintig musici. Een plan om de groep gisteren via de Dominicaanse Republiek naar Curaçao te krijgen, mislukte door problemen met het systeem om de vluchten te boeken, aldus Atalita.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).