Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Textielwinkel Ackerman doekt de locatie in Punda op. Over enkele maanden verhuist de winkel naar een gloednieuw filiaal aan de Santa Rosaweg, op de plek waar voorheen Marchena Hardware was gevestigd. In advertenties in lokale media wordt een ‘moving sale’ aangekondigd.

akkerman
Ackerman heeft al een winkel aan de Santa Rosaweg, vlakbij Suvek. Die zal uiteindelijk ook naar de nieuwe bestemming wat verderop in de straat verhuizen. ,,Maar niet direct. We willen eerst dat alles goed loopt na de opening”, zegt eigenaar Joshua Pancer. Het nieuwe filiaal is twee keer zo groot als de winkel in Punda en Santa Rosa samen. Het aanbod zal ‘hetzelfde en meer’ zijn. Pancer noemt als voorbeeld ‘meer opties voor vloerbedekking’.
De plannen om uit de binnenstad weg te gaan, spelen al langer. Pancer: ,,We hadden behoefte aan een grotere locatie met meer parkeergelegenheid. Veel van onze producten zijn groot, zwaar en moeilijk te transporteren.” Van een teruggang van winkelend publiek in Punda heeft Ackerman weinig last gehad. De zaak richt zich hoofzakelijk op de lokale markt en verkoopt nauwelijks aan toeristen. ,,Concurrenten hebben wel ruimte om te parkeren. Dat is de reden dat we uit het centrum verhuizen”, zegt Pancer.
Ackerman is al sinds 1966 gevestigd in het monumentale pand aan de Heerenstraat in Punda dat doorloopt tot aan de Handelskade. Het gebouw is niet van hem, maar Pancer blijft wel betrokken bij de nieuwe invulling van de ruimte. De bedoeling is dat er andere winkels in het pand komen en appartementen. Mogelijk blijft de naam Ackerman toch bestaan in het centrum van Willemstad. ,,We hopen in het gerenoveerde monument toch weer een kleinere versie van onze textielwinkel te kunnen heropenen”, zegt Pancer.
De eerste vestiging van Ackerman werd in 1957 geopend in Otrobanda door de in Polen geboren en in Canada opgegroeide Phil Polochetzy en zijn schoonvader Avrum Ackerman. Inmiddels is de winkel een begrip op het eiland voor wie op zoek is naar stoffen voor kleding, gordijnen en vloerbedekking.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).