Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De televisiezender CBA blijft gewoon uitzenden. Het tv-bedrijf heeft vanmorgen een gesprek met de Ontvanger om afspraken te maken over een betalingsregeling voor de achterstand in de afdracht van onder andere de omzetbelasting (ob).

cba,,Wij gaan ervan uit dat na dat gesprek de aangekondigde veiling van deze week wordt stopgezet”, aldus Edward Albert Palm, directeur van Master Media Management, het bedrijf dat de zender exploiteert.
Vorige week werd de veiling van de inventaris van de zender aangekondigd in de media. ,,De aankondiging van de veiling was een koude douche voor ons. De zender heeft inderdaad een betalingsachterstand, maar wij zijn nog steeds in gesprek om een betalingsregeling te treffen. De zender heeft de lasten over de maand oktober en november voor 2017 betaald. Binnenkort wordt de maand december voldaan. Wij zijn bij met onze betalingen en moeten nu de openstaande schuld aflossen”, aldus Palm.
De directeur wilde niet aangeven hoe groot de schuld bedraagt. Afgelopen vrijdag publiceerde de middagkrant Amigoe dat de schuld ‘honderdduizenden’ guldens zou bedragen. Bij het bedrijf werken naar schatting circa 40 mensen.
(Mede)eigenaar Ramon Chong verklaarde desgevraagd tegenover deze krant geen commentaar te willen leveren over de kwestie. ,,Na het gesprek van vanmorgen zal het duidelijk worden dat er niets aan de hand is. Meer zeg ik er nu niet over.”
Bij de Kamer van Koophandel staat CBA Television, gevestigd in het WTC-gebouw, geregistreerd als een nevenvestiging met hoofdvestiging buiten Curaçao, namelijk in Kralendijk op Bonaire. De officiële naam is Flamingo Broadcasting Network nv, opgericht in november 1993 en met Erica Maria Fernandes Da Cruz als ‘beheerder’.
Exploitant Mast Media Management, gevestigd aan de Seru Loraweg, is van recentere datum: van juni 2011. Palm is enig bestuurder/directeur.
De deurwaarder belast met executie maakt de verkoop bij executie op verzoek van de Landsontvanger bekend. Deze staat vooralsnog gepland voor woensdag 17 januari om 10.00 uur ’s morgens. Het gaat om een ‘complete television-media inventaris’ waaronder professionele camera’s en andere apparatuur voor uitzending, flatscreens, computers, laptops, bureaus en bureaustoelen, filekasten, split units, schilderijen. De verkoop vindt plaats op het adres van Master Media Management.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.