Persverklaring
Oranjestad - Een vergadering tussen de regeringen van Aruba, Curaçao en Venezuela en de ambassadeur van het Koninkrijk in Caracas namens het Koninkrijk heeft afgelopen vrijdag op Aruba plaatsgevonden.

overlegAruba
Aanleiding was de recente eenzijdige maatregel van Venezuela om alle lucht- en maritieme verbindingen tussen het vaste land en de eilanden stop te zetten.
Daardoor zijn honderden passagiers gestrand in Venezuela. Dankzij de inspanningen van de ministers-presidenten van Aruba, Evelyn Wever-Croes, en van Curaçao, Eugene Rhuggenaath, is het - als uitzondering op de maatregel - gelukt om de gestrande passagiers terug te laten vliegen naar de eilanden.
De maatregel is nog steeds van kracht en leidt dagelijks weer tot problemen op de Venezolaanse vliegvelden.
Daarom is de vergadering van vrijdag 12 januari jl. bijeengeroepen. De vergadering duurde 6 uur en aan het eind zijn afspraken gemaakt en op papier gezet. De landen nemen deze afspraken mee om te bevestigen. De maatregel van 6 januari blijft van kracht totdat het akkoord door alle landen wordt bevestigd. Wel is door een hoge Venezolaanse functionaris, Soltedo, toegezegd dat passagiers met een Nederlands paspoort met bestemming Aruba, Curaçao of Bonaire niet meer gestrand zullen blijven.
Minister-president van Aruba Wever-Croes gaf na de vergadering een verklaring aan de pers. ,,Het was een constructieve en goede bijeenkomst waarbij de zorgen over smokkelpraktijken door beide delegaties zijn besproken. Op basis daarvan is een concept-verklaring opgesteld die nu in de hoofdsteden ligt. Hopelijk kan daar op korte termijn overeenstemming over worden bereikt”, aldus Wever-Croes, tevens woordvoerder namens het Koninkrijk.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).