Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op een steenworp afstand van de plek bij Koraal Tabak waar woensdag vier lichamen werden gevonden, is gisterochtend een vijfde drenkeling aangespoeld. Het slachtoffer is een man.

drenkelingDe identiteit van de overledene is nog niet bekend. Politiewoordvoerder Reginald Huggins verwacht niet dat naam en nationaliteit snel kunnen worden vrijgegeven. ,,Het lichaam verkeert in staat van ontbinding, het heeft mogelijk drie dagen of langer in zee gedreven. Het zal niet eenvoudig zijn om de identiteit van het slachtoffer vast te stellen, en ik verwacht dan ook dat de resultaten van het pathologisch onderzoek enige tijd op zich zullen laten wachten.”
Op Facebook is door een Venezolaanse nieuwssite een foto geplaatst van de stoffelijke resten van de man, die zwaar verminkt en vrijwel onherkenbaar is, de huid volledig wit uitgeslagen. Volgers van het nieuws in Venezuela reageren geschokt, herhaaldelijk wordt gevraagd de foto uit respect voor de nabestaanden niet te plaatsen. ,,Onze exodus via ‘de zee van geluk’ kent nu officieel slachtoffers”, zo luidt het commentaar van een volger, terwijl een andere opmerkt: ,,Venezuela, een tragedie waar je ook maar kijkt.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.