Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Donderdag heeft de inspectie van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) twee truk’i pans gesloten aan de Winston Churchillweg.

trukkie De mobiele kantines, zoals zij officieel worden aangeduid, zijn inmiddels zodanig verbouwd dat verplaatsen niet meer mogelijk is.
Dat laat Ronny Cornelis van de afdeling controle van MEO weten. De zaak Comelon kreeg via een ministeriele beschikking van november 2015 tot 31 maart 2016 een vergunning ‘voor het innemen van een standplaats met een mobiele kantine’ op een stuk terrein aan de Winston Churchillweg en mocht van daaruit eetwaren en niet-alcoholische dranken verkopen. Behalve dat de vergunning is verlopen, is hij ook niet meer van toepassing op het type bedrijf dat de inspecteurs van MEO donderdag aantroffen. Cornelis: ,,De zaak is getransformeerd tot een restaurant met een terras en een wc.” Daarnaast kon de eigenaar van Comelon geen papieren laten zien waaruit bleek dat het personeel de vereiste keuring had gehad om in een eetgelegenheid te mogen werken. De aanwezige medewerker had geen werkvergunning.
Ook truk’i pan ‘No me olvides’ had een vergunning voor ‘mobiele kantine’ die verlopen was, evenals de keuringspapieren van de werknemers. Bovendien kon ook deze oude truck onmogelijk nog van zijn plaats komen. ,,Hij is vastgezet in beton”, zegt Cornelis. Daarnaast was de situatie in de keuken zeer onhygiënisch. Het team van MEO zag dode maar ook levende kakkerlakken in de zaak. De eigenaar van ‘No me olivides’ zal zijn bedrijf grondig moeten schoonmaken en opknappen en moet, net als zijn collega van Comelon, een nieuwe vergunning aanvragen om als restaurant open te mogen.
Woensdagavond kregen twaalf truk’i pans op het eiland ook al bezoek van de brandweer en Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB). Daarvan bleek er slechts één conform te voldoen aan alle regels voor brandveiligheid.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.