Van een onzer verslaggevers
Willemstad – Ook vandaag zetten de autoriteiten de zoektocht voort naar mogelijk meerdere lichamen van drenkelingen die hebben getracht Curaçao illegaal binnen te komen. Gisteren werd de zoektocht door de kustwacht met een helikopter stopgezet toen het donker werd.


koraal tabakBij Koraal Tabak zijn gisterochtend de dode lichamen van twee mannen en twee vrouwen aangetroffen, het gaat om Venezolanen die illegaal het land wilden binnenkomen. De vier personen zijn waarschijnlijk door verdrinking om het leven gekomen. De politie sluit niet uit dat er mogelijk nog meer illegalen zijn verdronken. Aan land zijn er resten van een boot gevonden, ook zijn er jugs met brandstof aangespoeld.
De Venezolaans site Notifalcon meldt dat een boot met 34 opvarenden dinsdagavond vanuit San José de la Costa is vertrokken. Diezelfde avond zou er ook een andere boot vanuit Falcon zijn vertrokken. Deze boot zou inmiddels wel op Curaçao zijn aangekomen, zo wordt gemeld. Volgens de site is de boot waarop de slachtoffers zaten op zee doormidden gebroken en daarna gezonken voordat het Curaçao bereikte. Op Twitter melden Venezolaanse journalisten dat er waarschijnlijk meer dan tien opvarenden verdronken zijn. Aan boord van het bootje zaten jonge Venezolanen die naar Curaçao gingen om werk te zoeken. Zij zouden 100 dollar voor de overtocht hebben betaald en zouden slechts hun paspoort en wat spulletjes hebben meegenomen.
Nadat het nieuws over de gezonken boot in Falcon bekend was geworden, zijn familieleden van de opvarenden naar de autoriteiten gegaan om aangifte te doen van vermissing.
De politie gaat ervan uit dat er misschien nog meer opvarenden zijn verdronken. Woordvoerder Roderick Gouverneur van de kustwacht verklaarde aan deze krant dat er gisteren twee verkenningsvluchten zijn uitgevoerd. Daarbij zijn er geen andere doden aangetroffen.
Op het moment dat de dode lichamen werden aangetroffen, waren de slachtoffers al circa zes uur dood. De politie heeft bij Koraal Tabak ook twee illegalen gearresteerd, zij hadden op dat moment nog natte kleren aan. Politiewoordvoerder Reginald Huggins verklaarde dat het nog onbekend is of deze twee personen iets te maken hebben met de vier doden. De identiteit van de slachtoffers kon nog niet worden vastgesteld. De politie moet daarvoor nog contact opnemen met de Venezolaanse autoriteiten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).