Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad – De Sail for the Roses vindt komende zondag plaats, exact een week voor de Ride, Swim & Walk for the Roses.


Sail for the RosesDe Curaçao Yacht Association (CYA) neemt de organisatie van de Sail for the Roses voor zijn rekening. Er wordt gezeild in twee klassen: ‘cruise’ en ‘racing’, kortom zeewaardige zeiljachten. Inschrijven kan vóór of anders uiterlijk morgen, 12 januari, tussen 18.00 en 19.00 uur bij Zeilhaven Asiento op Brakkeput. Bemanningsleden betalen per persoon 50 gulden en krijgen daarvoor een speciaal T-shirt en een bon voor deelname aan het captain’s diner op zondagavond.
Zondag starten de boten in de overall- en cruisecategorie om 11.00 uur vanaf de Mgr. Verriet Zeeverkennerij, een half uur later gevolgd door de boten in de racing-klasse. De route gaat naar Marie Pampoen, terug naar het voormalige directiestrand bij Caracasbaai en dan nog eens naar Marie Pampoen om daarna weer ter hoogte van de standplaats van de katholieke zeeverkenners te finishen. Zo kan het publiek het veld meerdere malen zien. De totale route bestrijkt een afstand van om en nabij 20 nautische mijlen. De normale wedstrijdregels zijn die dag van kracht en die mogen bij de deelnemende zeilers bekend worden verondersteld.
Bij Marie Pampoen is het mogelijk voor het grote publiek om vanaf de kant de zeilboten tweemaal langs te zien komen, maar dus ook voor de badgasten die op die zondag aan het strand zijn van Caracasbaai, Jan Thiel en Mambo Beach/BLVD tot aan Marie Pampoen. Alle boten varen die dag onder een Ride for the Roses-vlag.
Deze boten bieden zondag de mogelijkheid aan belangstellenden om mee te varen tijdens deze wedstrijd. De minimale inleg daarvoor bedraagt 150 gulden per persoon. Die baten komen geheel ten goede van het uiteindelijke doel van het hele ‘For the Roses’-idee: de kankerbestrijding op Curaçao. Om mee te varen, kan men contact opnemen met CYA-secretaris Rob Kouijzer via telefoonnummer 5162468 en mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of met RTFRC-bestuurslid Benno van Leeuwen via telefoonnummer 5223078 en e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Na afloop van de wedstrijd vinden diezelfde zondagmiddag omstreeks 18.30 uur bij Zeilhaven Asiento op Brakkeput de prijsuitreiking en de ‘after-sail’ plaats. Als dat achter de rug is, begeven de deelnemers zich naar het captain’s diner dat daar voor hen wordt bereid.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).